E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de askeri inzibat sokağa iniyor---

ABD'de askeri inzibat sokağa iniyor

ABD'de askeri inzibat sokağa iniyor
30 Mayıs 2020 - 12:42 borsagundem.com

Minneapolis'de, siyahi Amerikalı Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülke geneline yayılan gösteriler ve şiddet olayları üzerine Pentagon, askeri inzibat birliklerine Minneapolis'e konuşlanmaya hazır olmaları talimatı verdi.

ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından ülke geneline yayılan gösteriler ve şiddet olayları üzerine Savunma Bakanlığı (Pentagon), aktif görevdeki askeri inzibat birliklerine Minneapolis'e konuşlanmaya hazır olmaları talimatı verdi.

Talimatlar konusunda doğrudan bilgi sahibi olan ve adlarının açıklanması istemeyen kaynaklara göre, Kuzey Carolina'da Fort Bragg, New York'ta da Fort Drum'da görev yapan askeri inzibattan, çağrılmaları halinde 4 saat içinde Minneapolis'e konuşlanmaya hazır olmaları istendi.

Colorado'da Fort Carson, Kansas'ta Fort Riley'deki askeri inzibata da 24 saat içinde hazır olmaları söylendi.

Talimatların, ABD Başkanı Donald Trump'ın Savunma Bakanı Mark Esper'e Minneapolis'teki karışıklığı bastırmak için askeri seçenekleri sormasının ardından sözlü olarak verildiği belirtildi.

ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar 4. gününde de devam etmişti.

Olayların başlangıç noktası olan Minnesota eyaletinin Minneapolis kentinde yerel saatle 20.00'de başlayan sokağa çıkma yasağına rağmen bazı bölgelerde göstericilerin sokakta eylemlerine devam ettiği anlar kameralara yansımıştı. Kentin 5. bölgesindeki bir polis merkezinin etrafını saran göstericilerin binaya girmeye çalıştığı bildirilmişti.

"Floyd için adalet", "Nefes alamıyorum" ve "Polis şiddetine hayır" gibi sloganlar atan göstericiler, Floyd'un ölümünde sorumluluğu olan tüm polislerin yargılanması taleplerini dile getirmişti.

Kentte, gösterilerin hafta sonu da devam etmesi bekleniyor.

Beyaz Saray önünde Floyd protestosu

ABD'de George Floyd'u öldüren polis tutuklandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malcom x30 Mayıs 2020 21:05

    Siyahların suç işleme özgürlüğü engellenmemeli ve kimse gözünün üstünde kaşin var dememeli.

  • Mustafa 30 Mayıs 2020 20:00

    Irkçı amerika. İnsanlara eziyetin yeter. Bizden biraz Medeniyet öğrenin. Siyahi, güzel insanları sonuna kadar destekliyorum. Trampı indirene kadar devam et. Irkçı başı odur.

  • Salako30 Mayıs 2020 19:46

    Bak bize super huzurluyuz 4.50 de büyüdük kim tutar bizi koronada yok ekonomi ucuyor eytttt be

  • Mantık31 Mayıs 2020 11:35

    Tam kendine uygun bir başlık bulmuşsun!  Ayrıca şikayet etme  Ekroş temel atmama töreninden sonra  Osmanlı nın yaptırdığı 3. Ahmet çeşmesini hizmete açmış!  Canın sıkılınca git oraya seni sulasınlar samanını da verirler!  Mutlu mesut evine dönersin.

  • Mehmet30 Mayıs 2020 18:39

    Irkçılık kara cahilliktir. . . Bu tepkiler az bile.. . Gelsinler bizden medeniyet ogrensinler. . Ula Trump san tavsiye. . Bütün polis teşkilatının işine son ver. Türkiye li gençleri topla ve bu genclerden yeniden emniyet teşkilatı kur. .. Bu kiyagimi da unutma.. gomig mi.. ne guluyonuz

  • Cena31 Mayıs 2020 01:13

    Evet yolsuzluk, torpil yükselsin hemen

  • ggff30 Mayıs 2020 17:56

    dış güçler ABD yi karıştırıyor. geyik muhabbeti.com

  • R.Demir30 Mayıs 2020 16:08

    Beter ol Amerika mısın ne boksun

  • Eyyp1978 30 Mayıs 2020 16:05

    Tav 27.5 aldın nasıl fiyatliyor

  • r30 Mayıs 2020 15:10

    Geziciler, şimdide ABD de :D dükkan yapmalıyorlar, kiliselere giriyorlar, kiliselerde şarap  içiyorlar, bira içiyorlar, yol kenarındaki emzikli kadınların etrafını zincirli 40 kişilik gruplarla sarıyorlar. Rahibelerin sokakda örtüsünü açıyorlar... geziciler şimdide ABD de... DirenABD  : D duruma göre, adamına göre menfaatine göre haber... bu zihniyet 15 temmuzu adam gibi anlatamaziken, gezi olaylarını anlatamaz iken TV lerde 1950 leri menderesleri, kenan evrenleri anlatıyorlar :D yaşladıklarımızı bir kaç yıl gerisini anlatamayan zihniyet ABD yide işte böyle anlar yada anlatabilir. menfaat ne? swap ile 50 miler usd gelecek ise Türkiyeye humeti desteklerin ABD de... Türkiye ABd tarafıdnan bir menfaati yoksa Zencler olur birde canciyer kuzu sarması .. işin aslı umumuzda deil. suriyede ne insanlar keyfi ölüyor suriler

  • Nedim31 Mayıs 2020 11:41

    Her şey net sen mal isen biz ne yapalım!  O  Siyahiler 1960 yılına kadar beyazlar ile yan yana bile oturamıyordu!  Mal oğlan senin hastalıklı mukayeselerin  sok bir tarafına!  Önce Türbeye Camiye eli kıçında girmemeyi öğrenin!

  • yazık 30 Mayıs 2020 21:39

    Swap diyorsun 50 m usd diyorsun ama geziden önce faizler % 4 olduğunu da söyle sonra nasıl faizlerin yükseldiğini söyle ülkenin 200 m dolar zarar ettiğini söyle yazıklar olsun.zihnin sana bir gün doğruları gösterir İNŞALLAH AMİN.

  • Vandalizm 30 Mayıs 2020 14:58

    Evet çok endişeliyiz devlet halka terörizm uyguluyor şiddet canilik vandallık diz boyu ırkçılık her yerde hani nerde demokrasi acilen abd için BM toplanmalı şiddetli bir kınama kararı çıkmalı

  • Adanalı30 Mayıs 2020 13:45

    sırrıcığımı, gezizekalıları, basİTleri ve vandallarını abd ye bekliyoruz....siz ülke karıştırmaktan tiyatrodan oyunculuktan hainlikten çok iyi anlarsınız abd de sizin için şu an muhteşem bir ortam var ha geri gelmezseniz emin olun hiç üzülmeyiz (6) (sırrıcıgım gezideki gibi sedyede bir poz da abd de versene)

  • Türkmen31 Mayıs 2020 01:16

    Sırrı Türkmenmiş ya la. Sırrıyı elinle , ağzınla mutlu et bize geri dönsün. PKK lılarlarla ne işi var onun

  • oğuz30 Mayıs 2020 13:40

    endişeliyiz...