E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de aracı kurumların alt yapısı bölünmelere yetmedi mi?---

ABD'de aracı kurumların alt yapısı bölünmelere yetmedi mi?

ABD'de aracı kurumların alt yapısı bölünmelere yetmedi mi?
05 Eylül 2020 - 13:30 borsagundem.com

ABD'li teknoloji şirketleri Apple ve Tesla'nın bölünmeye gitmesinin Robinhood ve Charles Schwab gibi aracı kurumlarda yaşanan aksaklıkları artırdığı belirtildi

En popüler hisse senetlerinden ikisinin bu hafta başında bölünmeye giymesiyel, ABD'li küçük yatırımcılar aracı kurum hesaplarını kullanamadılar.

Konuya yakın kaynaklar, Apple Inc. ve Tesla Inc.'in gibi hisselerin bölünmesinin artırdığı işlemlerin yoğunlaşması haftanın ilk işlem gününde piyasaların açılmasıyla birlikte Robinhood Markets ve Charles Schwab Corp.'ta yaşanan sistem sorunlarını artırdığını belirtti.

Buna göre Vanguard Group, TD Ameritrade Holding Corp. ve Fiddelity Invesments'ın bireysel müşterileri de çeşitli aksaklıklarla karşı karşıya kaldı.

Sorun günün ilk yarısında çözülmesine rağmen yaşanan aksaklıklar Wall Street'te tedirginliğe neden oldu. Çünkü profesyonel yatırımcılar, bu yıl sert dalgalanmalara neden olan bireysel yatırımcıların trendini izlemek zorunda.

Robinhood'da müşteri emir durumunun güncellenmesine ilişkin teknik bir sorun yaşandı. Ancak şirket sözcüsüne göre sistem genelinde hizmet dışı kalma durumu olmadı.

Kaynaklardan biri Apple ve Tesla'nın adımlarından kaynaklı yoğun trafiğin söz konusu aksaklıkları artırdığını belirtti.

Schwab'ın sözcüsü Mayura Hooper, şirketin fiyat kotalarını gösterdiği depo sisteminde değişikliğe gittiğini belirtti. Başka bir kaynağa göre sistem değişikliği ile bölünmeler pazartesi günkü yüksek hacimli ortamda çakıştı. Sorunun yüksek hacim olmadığını belirten Hooper, "Pazartesi günü deneyimlediğimizden daha fazla hacimle daha önce başa çıktık" dedi.

Fidelity konuyla ilgili yorum yapmadı. Vanguard'ın sözcüsü hisse bölünmesinin söz konusu hataya neden olması için bir sebep olmadığını ifade etti. TD Ameritrade sözcüsü ise Pazartesi günü sitede ve uygulamada yaşanan sorunların Apple ve Tesla'nın adımlarıyla "tamamen ilgisiz" olduğunu söyledi.

Perakende yatırımcıların yükselişi

Bireysel yatırımcılar, Kovid-19 nedeniyle daha fazla kişinin evde kalmasından ve boş zamana sahip olmasından dolayı 2020 yılında borsalara güçlü bir dönüş yaptı.

Çevrim içi aracı kurumlara müşteri kayıtları rekor seviyelere tırmandı. Sonuç olarak alım satım işlemleri arttı.

Piyasanın gözde şirketlerinden Apple, 1'e 4 oranında hisse bölünmesine gitti. Elektrlikli otomobil üreticisi Tesla'nın hisseleriyse 1'e 5 oranında hisse bölündü.

Buffett, Wells Fargo hissesi satıyor

Doların ateşi ne zaman düşer?

Borsalarda risk artıyor! Sinyaller iyi değil

8 ayda yüzde 3 bin getiri sağlayan hisse senedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)