E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD'de akut işgücü sıkıntısı---

ABD'de akut işgücü sıkıntısı

ABD'de akut işgücü sıkıntısı
16 Ocak 2014 - 06:59 borsagundem.com

Kriz sonrası özellikle finans sektöründe çok sayıda kişinin işsiz kaldığı ABD'de bazı bölgelerde işgücü açığı görülüyor

Federal Reserve'in bölgesel ekonomik koşullara yönelik anketini içeren Bej Kitap Raporu ABD'de bazı bölgelerin işgücü sıkıntısı ile karşı karşıya olduğunu ve bunun inşaat ve yüksek beceri gerektiren diğer alanlarda ortaya çıktığına işaret ediyor.
Dallas Fed Bölgesi, denetçiler, mühendisler ve kamyon sürücüleri ile inşaat işçilerine ihtiyaç olduğunu ve bu alanda "akut bir işgücü sıkıntısı" yaşandığını bildirdi. Cleveland Fed işe alımların pek çok sektörde halsiz bir yapıda olduğunu ancak inşaat şirketlerinde işe alımların sürdüğünü bildirdi ve "İnşaat üreticileri yüksek vasıflı işçilerin kıtlığını bildirdi" ifadelerini kullandı.
Dün açıklanan Bej Kitap raporu ekonomik koşulları merkez bankasının 12 bölgesi açısından tanımlarken güçlü bir tablo çizdi ve ABD'de ekonomik büyüme güçlenirken istihdam piyasalarında da toparlanma yaşandığını gösterdi.
Minneapolis bölgesinin raporunda "İstihdam piyasaları sıkılaşma işaretleri veriyor" denildi ve iş dünyasının
yüzde 30'unun bu yıl daha fazla tam zamanlı çalışan istihdam etmeyi planladığını daha az istihdam bekleyen kesimin ise yüzde 18 oranında olduğunu duyurdu.
Richmond bölgesinde ise "güçlü istihdam talebi rapor ediliyor" denildi.
Sözkonusu bölgelerin üçte ikisi işe alımlarda küçük ila ılımlı arasında artışlar olduğunu ifade ediyor.
Fed anketi harcamaların ise ılımlı bir artış gösterdiğine işaret etti. Ancak Richmond Bölgesi perakende harcamaların yavaşladığını ve Kansas City Bölgesi tatil döneminde satışların beklentilerin altında kaldığını duyurdu. Pek çok bölgede emlak piyasalarında toparlanma bildirildi. Konut satışlarının, fiyatlarının ve inşaatlarının arttığı ifade edildi. Bölgelerin üçte ikisi ticari emlak satışlarının arttığı duyuruldu.
Fiyatlar konusunda ise bölgelerin çoğunluğunda "durağan" tanımlanması yapıldı geri kalanların büyük kısmı ise küçük artışlar bildirdi.
12 bölgenin sekizinde ücretler konusunda küçük ila ılımlı artışlar bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)