E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de 30 yıllıkların faizi yüzde 3'ü aştı---

ABD'de 30 yıllıkların faizi yüzde 3'ü aştı

ABD'de 30 yıllıkların faizi yüzde 3'ü aştı
02 Şubat 2018 - 09:33 borsagundem.com

ABD tahvil piyasası üzerindeki baskı sürerken 30 yıllık Hazine tahvillerinin faizi yüzde 3 seviyesini aştı

ABD'de 10 yıllık Hazine tahvillerinin faizi, yüzde 2.8'e doğru sert yükselerek 2014'ten bu yana olan rekorlarını tazeledi. 30 yıllıkların faizi ise, sekiz ay içerisinde ilk kez yüzde 3'ü aştı.

Dünyanın en büyük tahvil piyasası, 2009'dan bu yana olan en kötü Ocak ayını geçirdi.

ABD Hazine Bakanlığı, Çarşamba günü, 2009'dan bu yana ilk kez tahvil satışlarının artacağını duyurdu. Janet Yellen'ın Fed başkanlığı dönemi ise sona erdi.

Vadeli 10 yıllık kontratlarındaki blok işlemler, 30 yıllıkların faizini yüzde 3 seviyesine taşıdı. Baskı, yatırım yapılabilir seviyedeki kurumsal tahvillerin piyasaya girmesiyle artmaya devam ediyor. Bu tahviller, yatırımcıların yeni varlık alımında bulunmak için nakit artırma istekleriyle birlikte Hazine tahvillerindeki satışları tetikliyor.

5 ila 30 yıllık tahvillerin faizleri arasındaki fark, on yılı aşkın sürenin en yatay seviyesi olan 40 baz puanı görmesinin ardından genişledi. Bundan bir yıl önce, bu fark 120 baz puan idi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)