E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD'de %3 faiz bekleniyor---

ABD'de %3 faiz bekleniyor

ABD'de %3 faiz bekleniyor
07 Temmuz 2013 - 11:17 borsagundem.com

Bofa, ABD'de tarım dışı istihdam verisi sonrasında Bank of Amerika, ABD tahvilleri hakkında öngörüde bulundu

Beklenenin üzerinde gelen tarımdışı istihdam verisi sonrasında Bank of America, 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisinin yüzde 3'e çıkacağını öngördü
ABD'de tarımdışı istihdamın beklentinin üzerinde gelerek, Fed'in parasal teşviklerini azaltacağı spekülasyonuna neden olmasıyla Bank of America Corp., 10 yıllık ABD Hazine tahvillerinin getirisinin yıl sonuna kadar yüzde 3'e çıkacağını öngördü.
Bank of America Merrill Lynch raporunda, "Fed'in son açıklamalarının ışığında cuma günkü istihdam verisinin daha yüksek faiz öngörüyor" değerlendirmesi yapıldı. Banka Haziran'ın başlarında 10 yıllık hazine tahvillerinin faizinin yıl sonunu yüzde 2.4'lerden göreceğini tahmin etmişti.
Raporda, yüksek fazilerin aynı zamanda mortage destekli varlıklara endeksli dışbükey teminatlar, Japon tahvillerinin faizlerindeki artış ve tahvil yatırım fonlarından çıkışlarla da desteklendiği belirtildi. Rapora göre, yatırımcıların gelişen piyasalardaki sürelerini azaltması ve merkez bankalarının yerel para birimlerini desteklemek için doları likitleştirmesi de ABD Hazine tahvillerine değer kaybettirebilir.
ABD'nin 10 yıllık faizleri dün 22 baz puanlık artışla yüzde 2.73'e çıkarak Ağustos 2011'den bu yana en büyük günlük faiz sıçramasına işaret etti.
Fed Başkanı Ben S. Bernanke geçtiğimiz ay büyümenin tahminler dahilinde seyretmesi hâlinde tahvil alımlarının bu yılın sonlarında azaltılmaya başlayabileceğini, 2014'ün ortalarında da sonlandırılabileceğini söylemişti. Goldman Sachs Group Inc. ve JP Morgan Chase&Co.'nun ekonomistleri, cuma günkü tarımdışı istihdam verisinin ardından Fed'in beklenenden önce çıkış yapmaya başlayacağını öngördü.
Raporda tahvil alımlarının bu yılın sonunda azaltılmaya başlayacağı, faizlerin ise ilk 2015'in ortalarında yükseltilmeye başlayacağı ifade edildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)