E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD YPG'ye silahları ne zaman verecek---

ABD YPG'ye silahları ne zaman verecek

ABD YPG'ye silahları ne zaman verecek
11 Mayıs 2017 - 09:01 borsagundem.com

Sözcü:ABD, Suriyeli Kürtlere bazı silah ve malzemeyi "çok hızlı" bir şekilde dağıtmaya başlayabilir

ABD öncülüğünde İslam Devleti'ne karşı savaşan koalisyonun sözcüsü, ABD'nin bir kısım silahları Suriyeli Kürt YPG örgütüne vermeye hemen başlayabileceğini fakat bunun aşamalı bir şekilde yapılacağını ve yakından izleneceğini söyledi.NATO müttefiki Türkiye'nin şiddetle karşı çıkmasına rağmen ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'nin Rakka kentini İslam Devleti'nin elinden almak için yapılacak operasyona destek olmaları için YPG'ye silah verilmesini onayladı.
Amerikalı hava albayı sözcü John Dorrian dün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Suriye Arap Koalisyonu'nu donatmak için kullanılan bir miktar (silah) tedarikimiz (Suriye'de) zaten var ve bunun bir kısmı hızlı bir şekilde dağıtılabilir" dedi. Rakka operasyonunun sonlanmasının ardından silahların Suriyeli Kürtlerden geri alınıp alınmayacağı sorusuna Dorrian, YPG milislerinin "bu kaynakları İslam Devleti ile savaşırken tüketeceğini" söyledi. Silahlar arasında makineli tüfekler, cephane ve havan topları bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)