E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, YPG'ye silahları göndermeye başladı---

ABD, YPG'ye silahları göndermeye başladı

ABD, YPG'ye silahları göndermeye başladı
12 Mayıs 2017 - 10:11 borsagundem.com

Washington yönetiminin Başkan Donald Trump'ın Salı günü verdiği kararın ardından terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı YPG'ye silah göndermeye başladığı iddia edildi

Lübnan merkezli El Masdar News sitesinin haberine göre; askeri donanımlar Tabka Barajı yakınlarındaki YGP'lilere Perşembe günü ulaştırıldı.

Ana omurgasını terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) liderlerinden Cihan Şeyh Ahmed, “Bu olumlu bir adım. Umuyoruz ki yardım Rakka’nın kurtarılması ve IŞİD’in yok edilmesi için yeterli olur” dedi. DEAŞ karşıtı Koalisyon Sözcüsü Albay John Dorrian önceki gün “(YPG'ye) Verilecek silahların bir kısmı zaten bölgede ve bir kısmının çok hızlı şekilde dağıtımına başlanmış bile olabilir” demişti.

Ayrıca dün Suriye'nin kuzeyindeki Kamışlı'ya ilk sevkıyatın yapıldığı iddia edilmiştİ. ABD Başkanı Donald Trump’ın IŞİD’in Suriye’deki fiili başkenti Rakka’ya yönelik operasyon için PKK bağlantılı PYD/YPG güçlerini ağır silahlarla donatma kararı, Türkiye’de hemen her kesimin tepkisiyle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, “Alınan kararla ilgili endişelerimizi 16 Mayıs’ta Başkan Trump’a ileteceğim. Temenni ederim ki yanlıştan bir an önce dönülür” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Evren 12 Mayıs 2017 16:26

    Uzun vadede ülkenin Türklerin Kürtlerin herkesin yararına olan bütün Kürt'lerinde kapsam alanına alacak siyasi çizgi idi. Be Kürt siyasetinde Türk'üyle lehine yapılanırdı. Karşıtlık yarışı jazanım değil.

  • Alper 12 Mayıs 2017 16:24

    Aslında Kürt karşıtlığı iç siyasette rekabetin temel malzemesi olduğu için hersey bu noktalara gelindi. İç siyasette prim yapan bir politika ve toplumda buna şartlandırılan için partiler arası yarış doludizgin devam ediyor. Ama gercekler farklı.

  • Yola devam 12 Mayıs 2017 16:22

    Ne kadar Rusya ve ABD ve Avrupa ile müttefik görünseler artık karşılıklı güvensizlik derinleşmiş. Bu güvensizlik sadece Suriye ike oluşmadı, İran sudan Nijerya Ukrayna Kırım Mısır gibi bütün hatlarda tarafların siyasi destek yönü net ve belirgin şekilde çeliştiği için oluşmuştur.

  • Engin 12 Mayıs 2017 16:18

    Pyd karşıtlığı üzerinden siyaset geliştirilme yerine Türkmen Kürt ve diğer grupları kapsayacak şekilde Amerika ile hareket edilseydi çok şey Ülke lehine değişmez miydi? Pyd de diğer muhalif gruplar gibl şeriatçı bir örgüt olsaydı farklı olur muydu?

  • kenan12 Mayıs 2017 14:06

    görele sende ne olduğun belli ısıd e destekmi vermişiz şiasın

  • latif öz12 Mayıs 2017 11:46

    yemin edin sahimi... Türk halkı aptallığına doymasın ..aptallığına doymayanlar layık olduğunu bulur

  • Gorele12 Mayıs 2017 11:00

    Keske iside destek vermeseydik. Simdi isid I yok etmek icin kurt devleti kuruyorlar

  • tv12 Mayıs 2017 10:36

    bu abdenin içerisinde tranpa niçin teröre destek veriyorsun diyen şahsiyetli insanlaryokmu

  • Süleyman Aslan12 Mayıs 2017 10:34

    Bu resmen Türkiye düşmanlığıdır. Feto'yu verme, üstüne üstlük bir de PKK'nın kardeşine silah ver. Bunlara dur diyecek birisi yok mu? Olmaz olsun böyle müttefiklik.