E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD "YPG'ye füze verildi" iddiasını kabul etmedi---

ABD "YPG'ye füze verildi" iddiasını kabul etmedi

ABD YPG'ye füze verildi iddiasını kabul etmedi
25 Şubat 2016 - 02:02 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzeyinde YPG’ye gelişmiş antitank füzeleri verdiklerine ilişkin iddiaları yalanladı

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Pentagon’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde DAEŞ ile savaşan YPG militanlarına ABD’nin ileri teknoloji ürünü Javelin füzeleri verdiğine dair haberlerle ilgili soruları yanıtladı.

Davis, “Orada YPG ya da şu andaki misyonumuzun parçası olan diğer güçlere Javelin füzeleri vermedik” dedi.

"Suriye Demokratik Güçleri ile çalışan Suriye Arap Koalisyonuna şu anda Şadadi’ye ilerlediklerinde olduğu gibi her hedefleri için ayrı özellikleri bulunan ekipman sağladıklarını" belirten Davis, şunları söyledi:

"Bunlar performanslarına dayalı olarak onlara verdiğimiz şeyler. Bir sonraki hedefleri için ihtiyaçlarının ne olduğunu değerlendiriyoruz ve bu amacı yerine getirmek için gerekli şeyleri onlara sağlıyoruz. Bir sonraki hedefe geçmeden önce de nasıl performans gösterdiklerine bakıyoruz."

Davis, Suriye Arap Koalisyonunun kendilerine sağlanan malzemeleri belirlenen amaç dışında kullandıklarına dair bir kanıt görmediklerini söyledi.

Uluslararası basında ve sosyal medyada ABD’nin askeri malzeme desteği yaptığı grupların DAEŞ ile çatışmalarda ABD yapımı yüksek teknoloji ürünü FGM-148 Javelin antitank füzeleri kullandığı iddia edilmiş, bu gruplar arasında terör örgütü YPG’nin de bulunduğu belirtilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)