E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'nin YPG'ye araç ve silah desteği hız kesmiyor---

ABD'nin YPG'ye araç ve silah desteği hız kesmiyor

ABD'nin YPG'ye araç ve silah desteği hız kesmiyor
21 Kasım 2017 - 20:07 borsagundem.com

Terör örgütü YPG'nin ABD'den aldığı araç ve silahlarla Deyrizor'da çekilen görüntüleri büyük tepki çekti

ABD’nin, Eylül 2014’te Ayn-el Arab süreci ile başlayan terör örgütü PKK’ya silah, cephane ve zırhlı sevkiyatı sürüyor. DEAŞ tehdidini gerekçe göstererek PKK’ya onlarca araçlık cephane gönderen ABD, terör örgütü DEAŞ bölgeden temizlendiği halde “yardım”larına devam ediyor.

Terör örgütü ABDnin verdiği silahlarla şov yaptı

Suriye’nin El Bukemal kasabası ile Irak’ta Ravan Bölgesi de DEAŞ’tan temizlendi.

Her iki ülkede de terör örgütü DEAŞ’ın hiçbir yerleşim birimi kalmadı. Ancak buna rağmen ABD, PKK’ya DEAŞ bahanesiyle silah, cephane ve zırhlı sevkiyatı yaptı.

Terör örgütü ABDnin verdiği silahlarla şov yaptı

Irak’ta DEAŞ’ın kontrol ettiği son noktalar olan Ramadi’ye bağlı El Kaim, Rava ve Ana bölgeleri ordu birlikleri tarafından ele geçirildi. Suriye’de ise El Bukemal, DEAŞ’ın işgalinde olan son yerleşim birimi olma özelliği taşıyorken Suriye ordusunun kontrolüne geçti.

Terör örgütü DEAŞ mensupları Suriye’de Humus- Badiye Çölü ile Irak’ta Anbar sahra bölgelerine kaçtı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir yorum 22 Kasım 2017 04:19

    Evet yorum yapan arkadaşa katılıyorum.Ypg sıkıyı gördüğünde o silahların hepsini bırakır kaçar.Oradaki insanların çoğu kaypak yapıdadırlar.Bunu onların içinde bulunanlardan bazıları söylüyor.Yani onların Türkiyeye saldırabilecek bir yapıları yok.Abd bunu biliyor.Şimdi abd Türkiyeye askeri müdahale seçeneğini düşünüyormuş.abd genelkurmay başkanı Dunford ve pentagon bunun üzerinde çalışıyorlarmış ama trump izin vermiyormuş.Tabii trump ın izin vermemesi belki başarısız olurlarsa sonuç onlar için hiç de iyi olmayabilir ondandır.

  • bir yorum22 Kasım 2017 04:15

    Suriye politikası yanlış olmakla birlikte pkk/ypg ninde sınır ötesinde karşılanması için Türkiyeye bir fırsat doğdu.Şimdi beşşar hala suriyenin başında olmaya devam etseydi.Durmadan bize pkk yı koz olarak kullanacaktı.Çünkü babasıda aynını yapmıştı.Türkiyenin muhaliflerin bu kadar çok farklı gruplardan oluşduğunu bile bile onlara destek vermesi akıllı bir hareket değildi.Eğer muhalifler tek bir çatı altında olsalardı sonuç almak daha kolay olurdu tabii abd batılılar ve rusya olaya müdahil olmadan önce.

  • Bika22 Kasım 2017 00:01

    Beşar Esad'ı devirmeye kalkan muhaliflere destek olmanın sonucu bunlar. Dış politika yanlışları bu noktaya getirdi.

  • Saygilarimla21 Kasım 2017 22:50

    O gun geldiginde size Abd bile kurtaramayacak.

  • sSSSS21 Kasım 2017 22:19

    hazır bütün araçlar bir aradayken.bir füze gönderelim..sonra ,pardon yanlışlıkla oldu diyelim...

  • baturayersin21 Kasım 2017 21:56

    silah araç olsa ne olur şavaş olsa hepsini bırakıp kaçarlar hepsi görüntü

  • KE MAL21 Kasım 2017 21:35

    SAYIN KILIÇTAROĞLU SEZGİN TANRIKULU NE DER BU KONU HAKKINDA

  • FATİH FATİH21 Kasım 2017 21:30

    Amerika bu silahları kime karşı kullanacak 1 Ülkemize karşı 2 ırak ordusuna karşı 3 irana karşı 4 suriyeye karşı 5 lüblana karşı 6 peşmergeye karşı sonuçta bu nu kullanacak en yakın tahmin lüblana hizbullaha karşı kullanacak Ülke olarak biz tekbirimizi aldık

  • mehmet21 Kasım 2017 21:15

    bu kağıttan gaplanlar amerikanın emriyle Türkıye ye girmeye çalışacaklar. Ama hesap edemedikleri bir şey var : Savaş yürek işidir. amerika arkalarından çekilince ne yapacaklar?

  • Alptuğ 21 Kasım 2017 20:52

    Kuzey ırak ve Suriye’de Kürtlerle birlikte hareket etmeliydi ve Türkmen’ler de bu eksene alınmalıydı. Uzun vadede e. Faydalı sonuçlar böyle edinilirdi. Şuanki politikalar aleyhimize sonuçlar doğurmaya devam eder.

  • Gulu21 Kasım 2017 20:44

    Kore kadar olamıyoruz 68 kuşağı zamanında söyle go abd go böyle müttefiklik mi olur kes abd ilişkilerini sokma ülkemize bu sahtekarları madem güçlü ülkeyiz o zaman çekinecek bi şeyimiz olmamalı

  • son Kale 21 Kasım 2017 20:36

    VURUN YERLE BİR EDİN AMERİKAN ASKERİ İLE BİRLİKTE