E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, YPG ve PKK'ya desteği kesmeli---

ABD, YPG ve PKK'ya desteği kesmeli

ABD, YPG ve PKK'ya desteği kesmeli
04 Şubat 2018 - 08:29 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'ye göndermede bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’nin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi terör listesine eklemesine ilişkin, “ABD terör konusunda bu kadar hassassa PKK/YPG terör örgütüne verdiği desteği kesmesi gerekir. Bu karar terör konusunda ABD’nin çifte standardının başka bir örneğidir” dedi.

Çavuşoğlu ile Filistin Dışişleri Bakanı Riyad el-Maliki dün Antalya’nın Belek Turizm Merkezi’ndeki bir otelde bir araya geldi. Bir gazetecinin “ABD’nin Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi terör listesine eklemesine” ilişkin sorusuna Çavuşoğlu, “Zamanlaması manidar. Filistin içinde birlik beraberliğin sağlanmaya başladığı bir zamanda bu kararı aldılar. Özellikle Hamas’ın Siyasi Büro Şefi’ni bu listeye ekliyorlar. Hamas, 2005 yılında düzenlenen seçimlere katılmıştır ve o günden bu yana siyasi zeminde hareket etmektedir. Bizim de telkinlerimiz hep böyle olmuştur. ABD terör konusunda bu kadar hassassa PKK/YPG terör örgütüne verdiği desteği kesmesi gerekir. Bu karar terör konusunda ABD’nin çifte standardının başka bir örneğidir” ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)