E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, YPG ile geçici bir ilişkimiz var---

ABD, YPG ile geçici bir ilişkimiz var

ABD, YPG ile geçici bir ilişkimiz var
18 Mayıs 2017 - 15:55 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Jonathan R.Cohen; "Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz söz konusudur." dedi

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan R.Cohen, ülkesinin YPG ile ilişkisinin geçici ve taktiksel olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Başkanı Trump ile yaptığı görüşmeyle ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin bugüne kadar YPG ile yaptığı işbirliğinin bir zorunluluk olduğunun söz konusu görüşmede ABD tarafından hatırlatıldığını söylemişti.

Middle East Institute’de konuşan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Jonathan R. Cohen, '"Savaş ortamının getirdiği şartlardan dolayı YPG ile bir ilişkimiz söz konusudur. Çünkü Suriye’deki Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Rakka’nın kurtarılmasında önemli bir role sahip. YPG’yle ilişkimiz geçici ve taktikseldir” dedi.

ABD'li siyaseti uzmanı Nick Danforth ise, “ABD’nin, Rakka’nın kurtarılması sonrasında YPG’ye geçici bir ilişkilerinin olmadığına dair güvence vermesi gerekiyor. Bence YPG mensupları, ABD’nin sarfettiği sözlere şüpheyle yaklaşıyor. Onlara ihanet etmemesi gerektiğine dair teminat vermesi gerekiyor” şeklinde bir açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün yaptığı açıklamada, "YPG ile bugüne kadar yapılan işbirliğinin bir tercih değil zorunluluk olduğunu hatırlattılar" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Başkanı Donald Trump ile Beyaz Saray'da gerçekleştirdiği görüşmenin bir numaralı gündem maddesi YPG'ye verilen ağır silahlar ve Rakka operasyonuydu. ABD'nin Rakka operasyonunu YPG ile yapacağı belli oldu ancak Türkiye'nin hassasiyetleri gözetilecek.

Çavuşoğlu'nun verdiği bilgiye göre, verilen silahlar Rakka ve daha güneyde kullanılacak, Türkiye'ye yönelik herhangi bir tehdidi ABD'liler engelleyecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)