E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıABD verileri TL’de değer kaybı yaratır mı?---

ABD verileri TL’de değer kaybı yaratır mı?

ABD verileri TL’de değer kaybı yaratır mı?
05 Mayıs 2021 - 15:34 borsagundem.com

Standard Chartered'a göre ABD'de güçlü bir tarım dışı istihdam verisi Türk Lirası gibi para birimlerini vuracak

Standard Chartered bugün yayınladığı raporda, ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam rakamlarının olası etkilerini değerlendirdi.

Tarım dışı istihdam rakamlarında kritik rakamın 2 milyon olduğunu savunan Standard Chartered, 2 milyon ve üzerinde gelecek istihdam artışının Fed'in gevşek politika duruşunu değiştirebileceği yönündeki piyasa spekülasyonlarını ateşleyeceğini öngördü.

Standard Chartered, 2 milyon istihdam artışı sağlanması halinde 10 yıl vadeli Hazine kâğıdı getirilerini yeniden 1,60'ın üzerine çıkacağını,  genel risk iştahının zayıflayacağını ve ABD Dolar'ın güçleneceğini öngördüklerini ve bundan en büyük sıkıntılı Türk Lirası gibi yüksek getirili gelişmekte olan piyasa para birimlerinin çekmelerinin muhtemel olduğunu bildirdi.

Banka, istihdamın 1,5 milyonun altında artmasının Fed'in politika değişikliğine gitmesi için yeterli olmayacağını savunan Standard Chartered, 1,5-2 milyon arasında bir rakamın ise Fed algıları konusunda belirsizliğe yol açmasının muhtemel olduğunu vurguladı.

ABD’de istihdam verisi beklentilere yaklaştı

FED’de yeni belirsizlik: Powell gidecek mi?

Fiyatlamalarda TL aleyhine işlemler kuvvetlenebilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)