E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaABD verileri beklentinin altında---

ABD verileri beklentinin altında

ABD verileri beklentinin altında
15 Temmuz 2013 - 15:43 borsagundem.com

ABD'de % 0.4 artan Haziran ayı perakende satışları beklentilerin oldukça altında geldi

ABD'de perakende satışlar Haziran ayında beklentilerin altında yükseliş kaydetti. Bu da dünyanın en büyük ekonomisinde ikinci çeyrekte bir yavaşlama yaşanmış olabileceğinin sinyalini verdi.
Perakende satışlar Haziran ayında yüzde 0.4 yükseldi. Bu oran Mayıs ayında yüzde 0.5 olmuştu. Bloomberg anketine katılan 82 ekonomistin tahmin medyanı ise yüzde 0.8 olarak gerçekleşmişti. Kasım ayından bu yana otomobil satışında yaşanan en büyük sıçramanın dışında perakende satışlarda bir değişiklik görülmedi.
Bugün açıklanan rakamlar ekonominin en büyük kolu olan tüketici harcamalarının güçlü bir canlanma gösterebilmesi için biraz daha zamanın gerekebileceğini gösterdi. Aynı zamanda ucuz borçlanma maliyetleri yükselen konut ve hisse fiyatları ve gelişme gösteren istihdam piyasası motorlu taşıtlar gibi pahalı ürünlere olan talebin artmasını sağlıyor.
Moody's Analytics Inc. kıdemli ekonomisti Ryan Sweet, "Tüketiciler dikkatli bir şekilde harcama yapıyor. Hâlâ biraz belirsizlik var, mortgage oranları yavaş yavaş yükseliyor ve hisse piyasası da volatil bir görünüm sergiliyor. Tüketici harcamaları yavaş yavaş hızlanacak. Bu yılın sonuna doğru harcama artışlarını göreceğimiz tahmin ediyorum" yorumunda bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)