E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD verileri Avrupa'yı da vurdu---

ABD verileri Avrupa'yı da vurdu

ABD verileri Avrupa'yı da vurdu
05 Temmuz 2013 - 21:01 borsagundem.com

Avrupa hisseleri bugün açıklanan ABD istihdam verilerinin ardıdan günü kayıpla tamamladı

Avrupa hisseleri ABD'den açıklanan istihdam rakamlarının beklenenden iyi gelmesinin ardından gerileyerek haftalık kazancını azalttı.
BHP Billiton Plc ve Glencore Xstrata Plc, eşya üreticilerindeki düşüşlere öncülük ettiler. Heineken NV, hisse notunun JPMorgan Chase & Co. tarafından düşürülmesi üzerine geriledi. Sky Deutschland AG ise hisselerinin Goldman Sachs Group Inc. tarafından "alınması gereken hisse" listesine eklenmesiyle beraber değer kazandı.
Stoxx 600 Endeksi 1.3 kayıp yaşayarak 288.31 puandan kapandı ve bu haftaki kazancını yüzde 1.2'ye kıstı. Gösterge endeks dün Avrupa Merkez Bankası ve Bank of England'ın faiz oranlarını düşük tutmaya yönelik taahhüt vermeleri üzerine yüzde 2.3'lük bir sıçrama gerçekleştirdi.
ABD'de istihdam oranı Haziran ayında 195,000 artış gösterdi. Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı ise 165,000'e işaret ederken, Mayıs ayının 175,000'lik istihdam rakamına yakın gerçekleşeceği tahminini yapmıştı. İşsizlik oranı yüzde 7.6'da seyrederken, saatlik ücretler Haziran ayı itibariyle geçen 1 yılda Temmuz 2011'den bu yana en hızlı çıkışı gerçekleştirdi.
10 yıl vadeli ABD tahvil faizleri 19 puanlık sıçrayışla yüzde 2.69 oldu ve Ağustos 2011'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)