E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve Yunanistan’dan Türkiye sınırında tatbikat---

ABD ve Yunanistan’dan Türkiye sınırında tatbikat

ABD ve Yunanistan’dan Türkiye sınırında tatbikat
19 Eylül 2020 - 17:45 borsagundem.com

Yunanistan ve ABD birlikleri Türkiye sınırına 100 kilometre mesafedeki İskeçe'de tatbikat yaptı. 4 gün süren tatbikata ilişkin fotoğraflar, Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlandı.

Yunanistan ve ABD birlikleri, Türkiye sınırına yakın İskeçe Kayalar (Petrohori) Köyü civarındaki askeri bölgede tatbikat yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri Ordusu'nun Avrupa'daki (United States Army Europe) askeri güce bağlı tankçı birliğin katılımıyla, 14-18 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen tanklar arası tatbikat-yarış sona erdi. Tatbikat yapılan bölgenin sınıra yaklaşık 100 km olduğu belirtildi.

BATI TRAKYA'DA İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batı Trakya'da ilk kez gerçekleştirilen yarış tatbikatına, Yunan Ordusu Leopard 2A6 HEL tanklarıyla katılırken, ABD'nin Avrupa'daki askeri güce bağlı tankçı birliği ise M1A2 ABRAMS tankları ile katıldı. Gerçekleştirilen tatbikatta küçük ölçekli taktik, atış tekniği ve zırhlı tankların teknik konularına odaklanan ölçülebilir objektif kriterlere sahip operasyonel prosedürler de değerlendirildi.

TANKLARLA YETENEK YARIŞI YAPTILAR

Yarış tatbikatında, her mürettebatın becerilerinin bireysel derecelendirmesine ve özellikle de savaş mürettebatının atışlarının doğruluğuna bağlı olarak testler değerlendirildi. Tatbikat ile ilgili fotoğraflar Yunanistan Genelkurmay Başkanlığı tarafından yayınlandı.

ABD ve Yunanistan’dan Türkiye sınırında tatbikat

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • O T21 Eylül 2020 02:59

    Biz ne zaman İran, Çin ve Rusya ile tatbikat yapacağız? Denizden başlaya biliriz?

  • Normaldir.20 Eylül 2020 11:59

    Ya kardaşim herşeyi de büyütmeyin. Burada yapılmak istenen yunan tanklarının yeterliliği. Herkes biliyorki bir çatışma anında Türkiye karadan bu bölgeye girecek. Dolayısıyla ABD, yunan ordusuna not vermek ve eksiklikleri bildirmek için tatbikat yapılmış. Hepsi bu. ABD asla ve asla bir savaş anında taraf tutmaz. İki taraf birbirini yer. ABD'nin yapabileceği tek şey ambargo koymaktır. Kıbrıs savaşında olduğu gibi. Yok ABD şöyle, Yok ABD böyle demeyi bırakın artık. Yunan ordusu zayıftır ve bu zayıf unsurlarını kapatmak istiyor. Buyursun kapatsınlar...

  • O T21 Eylül 2020 03:07

    Yanılıyorsunuz? FETO yü başımıza kim musallat etti? pkk / yp yi başımıza kim musallat etti? abd hep örtül ve sinsi savaşıyor? TCG Muavaneti Kıbrıstaki elektronik savaş üstünde yaptıkları radar spoofin le nasıl bize batırtı? Şu anda kesin kesin siber saldırı silahlarını bizim alt yapımıza yerleştirmiş tir; aynen İrana yaptığı gibi; gerek gördüğün de fabrikaları, boru hatlarını, elektrik ağını, telekominikasyon ağını patlatacak, bizim radarlarımızı köreltecek, silahlarımız ya çalışmaz hale getirecek yada kendi kendimizi vurduracak

  • muck20 Eylül 2020 11:19

    Yunan basınını merak ediyorum. Bizim gazeteciler derlerye, "yunanstan halkı korktu" " Türkiye yunana sert cevap verdi" yunanistan tirtir tiriyor" yunanistan tank alet sesleriile inledi" yunan halkı evlerine kapandı"... :D masa başı haber olurya, bizim f16 lar adada uçtu, gemilerimiz egede gezince.. aynını yunan medyasıda yapmışmıdır :D  masa başı

  • Ali bir iki20 Eylül 2020 09:25

    Ezanları susturamayacaklar camileri kapatamayacaklar recep tayyup halkın adamı yetmez ama ivet

  • O T21 Eylül 2020 03:09

    yunanşstanın kaç tane camiyi kapattığının ve kilise yaptığının farkında değilsiniz sanırım?

  • manyak herif19 Eylül 2020 22:18

    komşumuz yunanistanın ve dostumuz amerikalıların sınırımıza yakın bölgede tank tatbikatı yapmaları nato müttefiği olarak bizleri gururlandırmalıdır.bu iki dost ülke nato üyesi olan biz türkleri rusyaya karşı nasıl bir taktik geliştiririz planlaması yapmışlardır bu da bizim rahat olmamızı ve endişe edilecek bir durum olmadığını gösterir.iyi ki NATO ya üyeyiz.

  • Objektif20 Eylül 2020 00:21

    E bebeğim eee eeee eeeee!!

  • Erol g.19 Eylül 2020 21:17

    BİZ DE KATARLA ORTAK ÜRETTİĞİMİZ YARI MİLLİ TANKLARLA ORTAK TATBİKAT YAPALIM Alman leopar tankları 2.dünya savaşı sırasında RUS tanklarına da ABD tanklarına da yenildi onlarla tatbikat yapmamız saçmalık olur

  • muck20 Eylül 2020 11:22

    Rus tankları, Suriyede kullanılırlen İsraile karşı yenildi :D israil dağlardan aşağı hareket eden namlular ile, namlusu düz toprakdan, yukarı belirli açı çıkmadığı için... :D sonrasındada rus tankları keklik gibi avlanınd ayeni modellerde namlu açısı ayarı açıldı. Suriyeliler o israil savaşında, tankları bırakıp kaçtı. Alman tankları, o yıllarda Azerbaycan pğetrol sahasına kadar ierleldi, yakıt olmadığından mekaniza birliği durdu :D 3 satırda 2 dunya savaşı okumuşsun... detaya girmelisn. 

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Eylül 2020 21:07

    Haçlı ordusu asırlardır Türklerle uğraşmaktadır.önemli olan bizim içeride ne yaptığımızdır.yoksa bunlar fasa fiso......

  • Civciv20 Eylül 2020 14:00

    Bunların çıkarmış olduğu uyum yasalarını neden uyguladık? Neden 55 senedir kapıda bekliyoruz o zaman,geç bu işleri yarın ortalık düzelir başlar manşetler ab ye girdik istediğimizi aldık ? Tanıdık değilmi bu manşetler.

  • efe19 Eylül 2020 20:14

    bıze karsı amerıka yunanıstanı hazırlıyor galıba

  • fahri19 Eylül 2020 20:03

    TÜRKİYE'YE GÖZDAĞI.

  • BORSACI19 Eylül 2020 19:16

    itler tepimiş .

  • fafa19 Eylül 2020 19:01

    Nato'dan bu gün ayrılsak namussuz Amerika ne kadar köpek var üstümüze salar.Stratejik ortakmış sevsinler!

  • Metallica 19 Eylül 2020 18:44

    Anlasmalarda egenin baris denizi olmasi amaciyla adalarda asker olmamasi karari alinmistir. 100 sene once askeri işgal icin Ankaraya dayanmış bir ulke bu kararlari cigniyorsa net bir sekilde Turkiye nin guvenligine yonelik bir saldiri tehlikesi vardir.

  • ERDOĞAN 19 Eylül 2020 18:32

    Her yanımızda düşmanlıktan başka birşeyini görmediğimiz A.B ve A.B.D var

  • Ali19 Eylül 2020 18:31

    A.B. sinide A.B.D. sininde sonu geldi kudurmuş köpek gibi ısıracak yer arıyorlar kendi pisliginizde bogulun inşallah

  • KERİM19 Eylül 2020 18:20

    BİZ GERÇEK SAVAŞ ORTAMINDA ASKERİ EĞİTİM YAPIYORUZ

  • Kafere sürüsü19 Eylül 2020 18:14

    Bilmedikleri şey şu,biz ölümden korkmayız düğüne bayrama gider gibi gideriz mevzu vatansa,tarih dedelerinize öğretti torunlarıda öğrenmek istiyorsa ve nazik poponuz yiyorsa gelirsiniz.Bu toprakları çiğnemek kolay değil önce bizi geçmeniz gerek ve siz bunu rüyanızda bile göremezsiniz,evvel ALLAH.

  • ESKICI19 Eylül 2020 18:01

    GECEN HAFTAKI TATBIKAT DUN BITTI BU ZATEN