E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve NATO'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması---

ABD ve NATO'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması

ABD ve NATO'dan Türkiye-Yunanistan açıklaması
09 Eylül 2022 - 17:46 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ve Yunanistan’ın farklılıklarını diyalog yoluyla çözmesini istediklerini söyledi.


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Brüksel'deki NATO karargahında Kuzey Atlantik Konseyi toplantısına katıldı. Daha sonra düzenlenen ortak basın toplantısında soruları yanıtlayan Blinken, Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğe yönelik soruya karşılık şunları dile getirdi:

“Her iki ülke de hayati öneme sahip müttefiklerdir ve ABD’nin dostlarıdır. Farklılıkları bulunuyor. Bu farklılıkların yapıcı şekilde diyalog yoluyla çözüldüğünü görmek isteriz. Geçmişte böyle oldu. Yine bu şekilde çözmelerini bekliyoruz.”

İsveç ve Finlandiya’nın üyeliği konusunu da değerlendiren Blinken, müttefikler arasında üyelik için geniş bir uzlaşı bulunduğunu, sürecin ilerlediğine inandığını söyledi.

Blinken, herkesin odak noktasında Rusya olması gerektiğini, bu ülkenin transatlantik ittifakın ötesinde bir tehdit oluşturduğunu ifade etti.

NATO'DAN DİPLOMASİ ÇAĞRISI

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg de "Türkiye ve Yunanistan çok değerli iki müttefik. NATO'ya birçok farklı şekilde katkıda bulunuyorlar. Aralarındaki farklılıklar elbette diplomatik yollarla çözülmelidir." ifadelerini kullandı.

Stoltenberg ayrıca NATO'da Türkiye ve Yunanistan arasında herhangi bir tehlikeli durumu engellemek için gerginliği düşürme mekanizması kurulduğunu ve bunun daha önce kullanıldığını anımsattı.

Yunanistan eski Savunma Bakanı: Erdoğan'ı ciddiye almalıyız

 

ABD, Yunanistan’ın kilit atmasına karşı sessiz

 

Erdoğan'dan Yunanistan ve AB'ye tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • irfan ates11 Eylül 2022 08:44

    Bu amerika rusyaya gücü yetmedi cin e gücü yetmedi itibar kaybını yunani kis kir tarak kamu oyu dikatimi türk yunan savaşına cekmek istiyor

  • Yorum10 Eylül 2022 12:36

    Agit Minsk ülkelerinin yaptığının aynısını yapıyorlar yine ama bu filmin sonunu biliyoruz biz sonu şöyle biter iki ülkenin sınırından bir çizgiyle ege denizini ikiye böleriz adaları alırız olup biter sonra onlar fransasınamı gidiyor AB sinemi gidiyor abd sine mi gidiyor kime giderse gitsin

  • ALİ YILDIRIM10 Eylül 2022 00:04

    Ülkemizdeki tüm krizleri  ve tüm şehitlerimizi yapan abd ve ab ile nato değil mi.

  • BİR DOST09 Eylül 2022 22:21

    Ben Rieis'in Yunanistan'dengimiz ve muhatabımız değil(ABD İÇİN) bir gece ansızı gelebiliriz dediğini biliyorum.

  • Yorum09 Eylül 2022 22:21

    ABD denen ülkenin projesi Türkiyenin savaşa girmesi bu çok açık 30 40 yıllık bir çalışma bu bir yandan doğuda bir yandan batıda bu savaşın çıkması için elinden geleni yapıyor bir an önce nükleer bomba olması lazım bizdede yoksa abd bu kışkırtmalara devam eder durur nükleri olan bir türkiyeye kimse ilişemez

  • Mehmet09 Eylül 2022 19:50

    Yunanistan a gaz verin silah verin sonra da uslu durun. . Bunun sonuçları olur

  • Gerdiyolog09 Eylül 2022 19:00

    Siz de bizden medet ummadan NATO krizinizi kendi aranızda diyalog ile cozun o zaman .

  • MUHALET KUŞUÖTMEZ09 Eylül 2022 18:01

    adiler ve karektersizler iki ülkeyi savaşma noktasına getirin sonra hiç bir şey olmamış gibi aracı olun.