E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve İsrail'in tehlikeli oyununa Türkiye sessiz kalmadı!---

ABD ve İsrail'in tehlikeli oyununa Türkiye sessiz kalmadı!

ABD ve İsrail'in tehlikeli oyununa Türkiye sessiz kalmadı!
19 Kasım 2019 - 16:16 borsagundem.com

Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Batı Şeria’daki yasadışı yerleşim yerlerinin hukuka aykırı olmadığı iddiasında bulunmasına yönelik çok sert bir açıklama yayımladı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan gelen son dakika haberine göre; İsrail'in Golan Tepelerinin ardından Batı Şeria'daki uluslararası hukukla hiçbir ilgisi olmayan kararlarının ardından tepki gecikmedi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

PERVASIZ VE HUKUK TANIMAZ TUTUM

İsrail işgali altındaki Kudüs ve Golan Tepeleri’ne yönelik hukuk dışı tasarruflarıyla tüm uluslararası toplumu karşısına alan ABD Yönetimi’nin, bu kere Batı Şeria’daki yasadışı yerleşim yerlerinin hukuka aykırı olmadığı iddiasında bulunması, İsrail’in yasadışı eylemlerini meşrulaştırmaya yönelik pervasız ve hukuk tanımaz tutumunun yeni bir örneğidir.

Bu konuda ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo tarafından yapılan talihsiz açıklama, Dördüncü Cenevre Sözleşmesi’nin 49. maddesi ve 2334 (2016) sayılı Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararı başta olmak üzere, uluslararası hukuku açıkça hiçe saymaktadır.

İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜMÜN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK ENGEL

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki İsrail yerleşimleri, İsrail-Filistin sorununun çözümü konusunda yerleşik uluslararası parametrelere dayanan iki devletli çözüm vizyonunun önündeki en büyük engeli teşkil etmektedir.

Uluslararası hukuk sistemi sadece bir ülkenin keyfi tasarrufu ile değişmeyeceği gibi böyle bir eylemin de uluslararası hukuk bakımından hiçbir geçerliliği yoktur.

TÜRKİYE, FİLİSTİN'İN YANINDA

Türkiye, uluslararası toplumun sorumluluk sahibi tüm üyeleriyle birlikte, Filistin Devleti’nin bağımsızlığını ve kardeş Filistin halkının meşru haklarını savunmayı sürdürecektir.

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DEN TÜRKİYE'Yİ DESTEKLEYEN AÇIKLAMA

BM, işgal altında olan Filistin topraklarındaki yahudi yerleşim yerlerinin "uluslararası hukukun ihlali" olduğunu yineledi

ÇAVUŞOĞLU DA KONUŞTU

Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda, "Hiçbir ülke uluslararası hukukun üstünde değildir. Ben yaptım oldu anlayışıyla yapılan açıklamaların da uluslararası hukuk bakımından hiçbir geçerliliği olmayacaktır." değerlendirmesinde bulundu. 

KİRLİ İTTİFAK SONRASI İSRAİL'DEN ABD'YE 'TEŞEKKÜR'

İsrail Başbakanlık Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, aldıkları karardan dolayı ABD Başkanı Donald Trump ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya minnettar olduğu belirtildi.

AB ise politikasının değişmediğini, tüm yerleşim birimlerinin yasa dışı olduğunu kaydetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da 17 Eylül'de İsrail'de yapılan erken seçimler öncesi Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerini İsrail'e ilhak vaadinde bulunmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)