E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD ve IMF Ukrayna'ya yardım edecek---

ABD ve IMF Ukrayna'ya yardım edecek

ABD ve IMF Ukrayna'ya yardım edecek
25 Şubat 2014 - 06:39 borsagundem.com

Avrupa Birliği'nin ardından ABD ve IMF Ukrayna'ya destek vermek için anlaştıklarını açıkladı

ABD Hazine Bakanı Jacob Lew ve IMF Başkanı Christine Lagarde, Avustralya'nın Sidney kentinde yapılan G20 toplantısından dönerken yaptıkları açıklamada, Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirip bu ülkeye destek verilmesi konusunda anlaştıklarını duyurdu.

Lew, Ukrayna lideri Yatsenyuk'la görüştuğünü ve geçici hükümet kurulur kurulmaz IMF merkezli bir destek paketinin yürürlüğe konması konusunda destek vereceklerini söyleyerek, Yatsenuk’a bir an önce ekonomik reformlara başlama önerisinde bulundu.

Açıklamada Lew ve Lagarde'ın Ukrayna'ya hem ikili hem de çok taraflı destek sağlanması konusunda görüş birliği içinde olduklarına yer verilirken, Ukrayna hükümetinin talep etmesi durumunda IMF'nin hem ekonomik destek hem de teknik destek hazırlayabileceği belirtildi.

Ukrayna’da cumhurbaşkanlığı yetkilerini devralan Turchynov, ekonominin "temerrüt öncesi durumda" olduğu konusunda uyarmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)