E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ve Çin ticaret müzakereleri yeniden başlıyor---

ABD ve Çin ticaret müzakereleri yeniden başlıyor

ABD ve Çin ticaret müzakereleri yeniden başlıyor
01 Temmuz 2019 - 08:55 borsagundem.com

ABD Başkanı Trump ile Çin lideri Şi Cinping, G20'deki buluşmada, mayıs ayında kesintiye uğrayan ticaret görüşmelerine devam kararı aldı

ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin ile ticaret gerilimini azaltmak için bazı tavizler vermesinin
ardından iki ülke tıkanan ticaret müzakerelerine tekrar başlamaya karar verdi.

Trump Çin'den ithal ürünlere yeni gümrük vergisi getirmemeyi ve Çin'li telekomünikasyon şirketi Huawei'ye getirilen kısıtlamaları hafifletmeyi, Çin ise ABD'den daha fazla tarım ürünleri almayı kabul etti.

İki ülke arasındaki ticaret anlaşmazlığını gidermeyi amaçlayan ancak Mayıs ayında çıkmaza giren müzakerelerin ne zaman sonuçlanacağına dair bir takvim verilmedi.

Dünyanın en büyük iki ekonomisi ABD ve Çin, ticaret savaşını giderecek anlaşmanın büyük bölümü konusunda anlaşma sağlayamamıştı.

Trump Cumartesi günü G20 zirvesi esnasında Çin Devlet Başkanı Xi Jinping ile yaptığı 80 dakikalık görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Doğru yola döndük" dedi.

Trump, "Gümrük vergilerini askıya alıyoruz, onlar da tarım ürünleri alacaklar" dedi ancak alımlar hakkında bilgi vermedi.

Trump, birkaç saat sonra Twitter'da yaptığı açıklamada Şi Cinping ile yaptığı görüşmenin "beklenenden çok daha iyi" geçtiğini söyledi.

Çin Dışişleri Bakanlığı'nın görüşmelere ilişkin yaptığı açıklamaya göre Şi, Trump'a ABD'nin Çinli şirketlere adil davranabilmesini umduğunu söyledi.
Şi, "Çin, ABD ile müzakereleri sürdürme konusunda samimi, ancak müzakerelerde denklik olmalı ve karşılıklı saygı gösterilmeli" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)