E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı bitiyor mu?---

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı bitiyor mu?

ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı bitiyor mu?
24 Ocak 2019 - 13:08 borsagundem.com

Dünya ekonomisini yakından ilgilendiren ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşında yeni gelişmeler yaşanabilir

Çin Ticaret Bakanlığı, Başbakan Yardımcısı Liu He'nin ABD'ye gelecek hafta yapacağı ziyaret süresince çeşitli ekonomik ve ticari konularda ABD ile derinlemesine görüşmeler yapılacağını açıkladı.

Ticaret bakanlığı sözcüsü Gao Feng gazetecilere yaptığı açıklamada iki tarafın, Liu He'nin 30-31 Ocak tarihlerinde yapacağı ziyaretin detaylı düzenlemeleri konusunda temas halinde olduğunu söyledi.

ABD Çin'den, fikri mülkiyet haklarını korumak için adım atmasını, Amerikan şirketlerini Çin'e teknoloji ürünleri vermeye zorlayan politikalarına son vermesini, ABD şirketlerine daha fazla piyasa erişimi sağlamasını ve Amerikan ürünlerine yönelik tarife dışı engelleri azaltmasını istiyor. 

Trump, bunlar yerine getirilmedikçe Çin'den ithal edilen 200 milyar dolar değerinde ürüne yönelik yüzde 10 gümrük vergisini 2 Mart'ta yüzde 25'e yükseltmekte kararlı.

Çin şimdiye kadar, fikri mülkiyet haklarının istismarı hakkındaki ısrarlı şikayetleri önemsemedi ve yabancı şirketleri teknoloji transferine zorladığı yolundaki suçlamaları reddetti. (Reuters)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie24 Ocak 2019 13:38

    Ticaret savaşları bitmemeli. Ticaret savaşının bitmesini istemiyorum.

  • devam24 Ocak 2019 16:22

    Bitmeyecek zaten, konu çok boyutlu, biterse ABD'de biter, biraz zaman kazanma taktikleri, kılıçlar kınından çıktı bir kere, tüm dünyada yansımaları olacak.

  • evet24 Ocak 2019 14:28

    evet.bizleride alın askere...savaşırız avrolarla usd lerle...sevişme savaş