E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD ve Avrupa vadeli endekslerinde düşüş hakim---

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde düşüş hakim

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde düşüş hakim
22 Ocak 2021 - 08:35 borsagundem.com

ABD ve Avrupa vadeli endekslerinde, vaka sayılarındaki artış endişelerin de tekrar artmasına neden olunca düşüşler görülüyor.

Dün Wall Street'te endekslerin rekor seviyelerden geri gelmesi, korona virüs vaktalarında artış karşısında uygulanan sıkı tedbirlerin büyümeye negatif etkilerine yönelik endişelerin ön plana çıkması ABD ve Avrupa vadeli endekslerine bir miktar satış getirdi.

ABD Doları'nın euro dışındaki para birimleri karşısında değer kazanmakta olması da aşağı harekette etkili oldu.

ABD'de vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 88 puan, yüzde 0,28, S&P 500 vadeli endeksi 8,5 puan, yüzde 0,22 ve Nasdaq 100 vadeli endeksi 37,5 puan yüzde 0,28 ekside.

Avrupa'da FTSE 100 vadeli endeksi 5,5 puan, yüzde 0,08, FDAX 29 puan, yüzde 0,21 ve Eurostoxx 50 vadeli endeksi 12 puan, yüzde 0,33 dünün altında.

Analistler, Lagarde, Biden ve AB liderlerinden korona virüs salgının yarattığı riskler konusunda gelen açıklamaların piyasalar üzerinde negatif baskısının gün içinde hissedilmeye devam edeceğini belirterken, gözler Euro Bölgesi ve ABD PMI verilerinde olacak.

Asya borsaları negatif seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)