E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ve Almanya sonrası Fransa'dan da rekor daralma---

ABD ve Almanya sonrası Fransa'dan da rekor daralma

ABD ve Almanya sonrası Fransa'dan da rekor daralma
31 Temmuz 2020 - 09:24 borsagundem.com

Fransa ekonomisi korona virüs kısıtlamalarının etkisiyle ikinci çeyrekte rekor seviyede daraldı

Fransa ekonomisi korona virüs kısıtlamalarının imalat, turizm ve tüketici harcamalarını tüm Avrupa'da olumsuz etkilediği ikinci çeyrekte tüm zamanların en sert daralmasını kaydetti.

Insee tarafından Cuma günü yayınlanan verilere göre Euro Bölgesi'nin en büyük ikinci ekonomisinde GSYİH, ikinci çeyrekte yüzde 13.8 küçüldü. Tüketici harcamaları, ticaret ve yatırımlarda oldukça sert düşüşler gerçekleşti. Bununla birlikte ekonomistlerin küçülme beklentisi yüzde 15.2 ile gerçekleşen rakamın üzerindeydi.

Virüsün ekonomi üzerindeki etkilerinin daha geniş çaplı olması nedeniyle Euro Bölgesi'nde GSYİH'nin ikinci çeyrekte yüzde 12 daralması bekleniyor. Veri, büyük bir ihtimalle bölgenin en fazla etkilenen ülkelerinin Fransa, İtalya ve İspanya olduğunu doğrulayacak. Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya söz konusu dönemde yüzde 10 daraldı.

Buna karşın şimdiden başlamış olan toparlanma Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) teşviki ve aynı zamanda Avrupa Birliği'nin (AB) tarihi önemdeki mali anlaşması tarafından destekleniyor. Ancak tüm bölgedeki iş gücü kayıpları ve enfeksiyonların yeniden bir salgına dönüşmesi riski faaliyetlerde son dönemde yaşanan toparlanmanın sürdürülebilir olmayabileceğinin altını çiziyor.

Almanya ekonomisi 2. çeyrekte rekor seviyede daraldı

ABD ekonomisinde büyük çöküş

Çin imalat PMI'ları beklentileri aştı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OSMANLI12 Ağustos 2020 06:41

    dahada beter olsunlar bu iyi günleri

  • Namyelüs04 Ağustos 2020 01:17

    Macron'un kafasındaki daralma belli ki Fransa ekonomisine de yansımış

  • Pala31 Temmuz 2020 10:07

    Eğitim durdu, ulaşım durdu, avmler kapandı. Ama Türkiye büyüdü diyor tuik.seytan bile utanır bu kadar büyük yalan atmaya

  • Bika31 Temmuz 2020 15:35

    Türkiye 2.çeyrek küçülmesini açıklamadı.

  • mustafa31 Temmuz 2020 14:11

    işleri bu kardeş yalanla memleket yönetmek.hepsi hakkında daralma haberleri var medya haberlerinde türkiye nin ama bakın bir küçülmeyen türkiye var işte buna satılmış medya denir...

  • Aks1531 Temmuz 2020 13:18

    Tüik yalan soylemeyecegine gore sen yalancısın.