E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelilerinde sert düşüş---

ABD vadelilerinde sert düşüş

ABD vadelilerinde sert düşüş
21 Aralık 2020 - 14:37 borsagundem.com

İngiltere'de Kovid-19'un daha hızlı bulaşmaya yol açan bir mutasyona uğradığının ve bunun daha sert kapatma, karantina tedbirlerini beraberinde getirmesi ABD vadeli endekslerine de sert düşüş getirdi.

Sabah erken saatlerde, ABD'de Kongre liderlerinin yeni korona virüs teşvik paketi üzerinde uzlaştıklarının açıklanması ile moral bulan, ancak İngiltere'nin yaptığı korona virüs salgınına ilişkin açıklamaları sonrası yukarı ivmesini kaybeden ABD vadeli endekslerinde düşüş spot piyasanın açılışı yaklaştıkça hızlandı.

İngiltere ile pek çok ülke arasında uçuşların, yolcu trafiğinin yasaklanması, Fransa ile İngiltere arasında yük trafiğinin durmasının da etkisi ile seyahat, hacılık sektörü hisselerinde oluşan satış baskısı ABD vadeli endekslerini de aşağı çekiyor.

Korona virüs salgınının hızlanmasının etkisi ile petrol talebi konusunda çıkan endişelerin de satışlara yol açtığı ortamda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi 29.318 puana kadar geriledi. Şu sıralarda ise Cuma gününe görde 544 puan, yüzde 1,81 kayıpla 29.569 puandan işlem görüyor.

S&P 500 vadeli endeksi 76,25 puan, yüzde 2,06 gerilerken, Nasdaq 10/0 vadeli endeksi de 163,25 puan, yüzde 1,28 ekside.

Avrupa borsalarına baktığımızda da FTSE 100 yüzde 2,79, yüzde 3,15 ve Cac-40 yüzde 3,16 aşağıda.

Dolar ve euroda belirsizlikle dalgalı seyir

Aşırı değerlenen Wall Street küresel borsaları besleyebilir

İçeride Merkez, dışarıda virüs: Borsa ekside

2021’de  yatırımcıları mutlu edecek mi?

Petrol devleri Kovid ile çöktü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)