E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelilerinde düşüş sürüyor---

ABD vadelilerinde düşüş sürüyor

ABD vadelilerinde düşüş sürüyor
22 Aralık 2020 - 08:25 borsagundem.com

Wall Street'teki karışık seyrin ardından ABD vadeli endekslerinde düşüş var

Wall Street'teki karışık seyrin ardından ABD vadeli endekslerinde bu sabah düşüş yaşanıyor.

İngiltere'de tespit edilen mutasyona uğramış korona virüsün daha ciddi hastalığı veya ölümü neden olduğuna dair şu ana kadar klinik bir tespit bulunmadığı yönünde DSÖ'den gelen açıklama ile kısmen rahatlayan piyasalar, ABD Kongresi'nin 892 milyar dolarlık korona virüs yardım paketini geçirmesine rağmen bu sabah aşağı yönlü bir seyir izliyorlar.

Analistler, DSÖ'den gelen açıklamalara rağmen, korona virüste mutasyonun ülkelerin daha sıkı karantina ve kapatma tedbirleri uygulamalarına yol açacağı, ekonomilerin yeniden açılmalarının gecikeceği endişelerinin satış baskısı yarattığını ifade ediyorlar.

Credit Suisse'den Jonathan Golup yaptığı değerlendirmede, "Gelecek 3 veya 4 ayda ekonomilerin yeniden açılmaları sürecinin çok dalgalı olmaya devam edeceğini düşünüyorum" diye konuştu.

Şu sıralarda vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre 107 puan, yüzde 0,36, S&P 500 vadeli endeksi 11,50 puan, yüzde 0,31 ekside. Nasdaq 100 vadeli endeksi ise 5,75 puan, yüzde 0,05 artıda.

Asya borsaları kısıtlamalar ile geriledi

ABD borsalarında 'mutasyon' şoku

Avrupa borsaları günü düşüşle kapattı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)