E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri yükseliyor---

ABD vadelileri yükseliyor

ABD vadelileri yükseliyor
24 Ekim 2013 - 13:47 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri dün hisselerin 5 günlük yükselişe son vermesinin ardından bugün tekrar tırmanış yaşanabileceği sinyalini veriyor

ABD endeks vadelileri yükselerek Standard & Poor's 500 Endeksi'nin son 6 günün ilk düşüşünden toparlanacağı sinyalini verirken, yatırımcılar küresel ekonomide gelişme sinyallerinin görülmesiyle beraber hisselerin ralliye devam edeceği tahmininde bulunuyorlar.

Citrix Systems Inc. Almanya işlemlerinde yüzde 6.3'lük ralli gerçekleştirirken, Goldman Sachs Group Inc. yüzde 1.4 değer kazandı. Güvenlik yazılımı üreten Symantec Corp. ise satış ve kârının beklentilerin altında çıkması üzerine yüzde 12 düşüş yaşadı.

S&P 500 Endeksi Aralık ayı vadelileri yüzde 0.4 yükselerek New York saatiyle 06:23'te 1,748.6 puan oldu. Endeks bu ay genelinde yüzde 3.9 ilerlerken, 2013 yılı kazancını da yüzde 22'ye yükseltti. Dow Jones vadeli kontratları 60 puanlık tırmanışla 15,411 puana yükseldi.

Londra merkezli Barclays Plc varlık yönetimi yetkilisi William Hobbs, "ABD piyasasından daha gelecekler var. Hızlanan bir ekonomide 15-16 kat kazanç vermek çok fazla gelmiyor gibi. Yatırımcılar sabır göstermekten rahatsızlık duymuyorlar ve bu ayın kazançlarının daha da ilerisini görmek istiyorlar" yorumunu yaptı.

S&P 500 Endeksi şirketlerin kazançlarına yönelik tahminlerin 15.8 katı üzerinden işlem görürken, neredeyse 2009 yılından bu yana en yüksek değerlenmeyi yaşıyor. Endeks dün rekor seviyeden yüzde 0.5 gerilerken, 5 günlük kazanca da son vermiş oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)