E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD vadelileri yükseldi---

ABD vadelileri yükseldi

ABD vadelileri yükseldi
11 Temmuz 2013 - 15:38 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, Fed desteği ile yükseldi

ABD endeks vadelileri, Fed Başkanı Ben S. Bernanke'nin teşvik politikalarının öngörülebilir gelecekte sürdürülmesine destek vermesiyle yükseldi.
Barrick Gold Corp., Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc. ve Newmont Mining Corp., altının Nisan'dan bu yana en uzun kazanç süresini uzatmasıyla, altın üreticilerindeki yükselişe öncülük ettiler. Advanced Micro Devices Inc. ise Bank of America Corp. ve Canaccord Genuity Corp. tarafından şirket hisselerinin alınması tavsiyesiyle yüzde 5.5 değer kazandı.
Standard & Poor's Endeksi Eylül vadelileri yüzde 1.1 artarak New York saati ile 07:39'da 1,666.2 puan oldu. S&P 500, yatırımcıların Fed Haziran toplantısı tutanaklarını analiz etmesiyle yatay seyretmişti. Dow Jones vadeli kontratları 140 puan, yani yüzde 0.9 sıçrayarak 15,383 puana ulaştı.
Bernanke, düşük enflasyon ve yüksek işsizliğin, Fed'in teşviklere devam etmesi gerektiği anlamına geldiğini söyleyerek, "ABD ekonomisinin ihtiyacı olan, öngörülebilir gelecekte son derece genişlemeci para politikaları" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)