E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri "hükümet" endişeleriyle düştü---

ABD vadelileri "hükümet" endişeleriyle düştü

ABD vadelileri hükümet endişeleriyle düştü
30 Eylül 2013 - 12:51 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri bütçe konusunda anlaşmaya varamayarak hükümetin kapanmasına neden olacağı endişeleriyle sert düştü

ABD endeks vadelileri siyasetçilerin bütçe konusunda anlaşmaya varamayarak hükümetin kapanmasına neden olacağı endişeleriyle düşüşünü 2. güne taşırken, hazine tahvil faizleri de aynı nedenden dolayı düşüş yaşadı.
Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık ayı vadelileri yüzde 0.7 düşerek Londra saatiyle 06:42'de 1,675.20 puan oldu ev son 3 haftanın en düşük kapanışına doğru ilerledi. 10 yıllık ABD tahvil faizleri 3 baz puan gerileyerek yüzde 2.60 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 7/32 yükseldi ve 99 5/32 oldu.
Yasa yapıcıların bütçe konusunda bir anlaşmaya varamaması durumunda 800,000 kadar devlet çalışanının beklemeye alınabileceği söylenirken, ulusal parkların da kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı söyleniyor. Kongre'nin harcama tehditini çözmesi durumunda bile derhal bir sonraki konu olan borç tavanını artırmak için harekete geçmeleri gerekiyor.
Kanada'da bulunan Bank of Nova Scotia analisti Ali Jalai, "Eğer hükümeti kapatırlarsa ekonomi için hiç iyi olmaz. Hükümet tahvilleri adha iyi bir performans gösteriyor ve tahmin ediyorum ki hisseler kötü performans gösterecek. Eninde sonunda hükümeti açacaklar ama bir zarar verilmiş olacak" yorumunu yaptı.
ABD 22 Ekim ve 31 Ekim arasında bir dönemde Kongre'nin harekete geçmemesi durumunda ödemelerini yapabilmesi için yeterince parası olmayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)