E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri Fed alımları ile toparladı---

ABD vadelileri Fed alımları ile toparladı

ABD vadelileri Fed alımları ile toparladı
23 Mart 2020 - 16:16 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda ABD hisse vadelileri Fed'in sınırsız varlık alımı açıklamasının ardından kayıplarını geri aldı

Fed'in Pazartesi günü ABD ekonomisini desteklemek için dev büyüklükteki teşviklerin ikinci dalgasını açıklamasının ardından ABD hisse senedi vadelileri kayıplarını geri aldı ve ABD Hazine tahvilleri kazançlarını genişletti. Dolar dalgalandı ve Avrupa hisseleri düştü.

S&P 500 ve Nasdaq 100 vadelileri erken işlemlerde günlük limit kadar düşüş kaydetmişti. Ancak Fed'in açıklaması öncesinde endesklerin kademeli olarak düşüşlerini geri alması, söz konusu haberlerin ardından tüm kayıplarını geri almasında destekleyici oldu. Merkez bankası borçlanma maliyetlerini düşük tutmak için sınırsız miktarda tahvil alımı yapacağını ve şirketlere, kamuya ve yerel yönetimlere kredi akışını güvence almak için programlar oluşturacağını açıkladı.

Virüs hızla yayılıyor, borsalar düşüyor

Stoxx Europe 600 Endeksi Avrupalı liderlerin halkın hareketlerini daha fazla kısıtlayıcı önlemler almakta zorlanması ve İtalya'nın sanayi üretiminin çoğu kısmını kapatmaya başlamasıyla düştü. Merkez Avrupa ülkelerinin tahvilleri tırmandı. Hisse senetleri Asya'nın büyük bölümünde düştü. Hindistan'da gösterge endeks yüzde 13 ile rekor düşüş kaydetti. Hint Rupisi, ülkedeki kapatmaların yayılmasıyla tüm zamanların en düşük seviyesine geriledi. Brent petrol geçen haftaki yüzde 20'lik düşüşünün ardından kayıplarını artırdı.

Sadece İtalya ve İspanya'da hafta sonu iki binin üzerinde yaşam kaybı olurken yatırımcılar dramatik bir haftaya daha başlıyor. Korona virüsün ABD ekonomisine etkisini artırdığı endişeleriyle birlikte küresel resesyonu tetikleyeceği yönündeki beklenti güçleniyor.

Borsaları nasıl bir hafta bekliyor?

New York'ta Pilgrim Partners Asia portföy yöneticisi Brian Quartarolo, Bloomberg Television ile gerçekleştirdiği mülakatta "Nakitte kalmak zor olsa da yapacağım şey kesinlikle bu. Ben New York'tayım ve korku gözle görülür derecede, artıyor ve virüsün etkisinin henüz zirve görmeye yaklaştığını düşünen kimse yok gibi. Özellikle de ABD'de." dedi.

ABD'de büyük siyasi partiler 2 trilyon dolarlık ekonomik destek paketi üzerinde anlaşamadılar. Morgan Stanley epideminin GSYİH'nin ikinci çeyrekte yüzde 30 daralmasına neden olabileceğini belirtti. St. Louis Fed Başkanı James Bullard işsizlik oranının yüzde 30'a ulaşabileceğini ve büyümenin ikinci çeyrekte 2.5 trilyon dolar ile yarıya düşebileceğini ifade etti.

Borsada dip arayışı ve güçlü hisseler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)