E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadelileri düşüşte---

ABD vadelileri düşüşte

ABD vadelileri düşüşte
05 Kasım 2013 - 14:40 borsagundem.com

ABD endeks vadelileri, hizmet sektörü verisi öncesinde gerilemeye başladı

ABD endeks vadelileri, yatırımcıların hizmet sektörü verilerini beklemesiyle gerilerken, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin iki günlük kazancı sonlandırabileceğine işaret etti.

LeapFrog Enterprises Inc., yıllık bazdaki kazanç tahminlerini kısmasıyla New York ilk işlemlerde yüzde 10 değer kaybetti. GT Advanced Technologies Inc., Apple Inc. ile donanım tedarik anlaşması imzalaması sonrasında yüzde 23 değer kazandı. NYSE Euronext ise üçüncü çeyrek bilançosunun analist beklentilerini kaçırmasıyla hareketlilik gösterebilir.

S&P 500 Aralık vadeli endeksi yüzde 0.2 gerileyerek New York saati ile 06:34'te 1,758.9 puana düştü. Gösterge endeks dün, Exxon Mobil Corp. ve U.S. Steel Corp.'un emtia hisselerindeki ralliye öncülük etmeleriyle yüzde 0.4 yükseldi. Dow Jones vadeli kontratları ise 42 puan, yani yüzde 0.3 kayıpla 15,533 puana geriledi.

Paris'te bulunan Ofi Gestion Privee fon yöneticisi Jacques Porta, "Bu hafta açıklanacak olan veriler öncesinde muhtemelen bir miktar kâr alımı göreceğiz. İstihdam verisi bu hafta ABD'de asıl olay. Piyasalar güçlü ve ralli henüz sonlanmadı, fakat ilerleyen haftalarda büyük ihtimalle yüksek seviyede volatilite göreceğiz" ifadelerini kullandı.

S&P 500 Endeksi, şirket bilançolarının beklentileri aşması ve Fed'in teşvik tedbirlerini sürdürmesi ile, bu yıl içerisinde yüzde 24 yükselerek 2003'ten bu yana en dik yıllık kazanca hazırlanıyor.

ABD merkez bankasının geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Ekim ayı toplantısında, tahvil alım hızını azaltmak için ekonominin istikrarlı bir büyüme gerçekleştirdiğine yönelik daha fazla kanıt görülmesi gerektiğini söylemesinin ardından, yatyırımcılar verileri dikkatlice takip ediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)