E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD'de vadeli endeksler seçim belirsizliği ile yönünü aşağı çevirdi---

ABD'de vadeli endeksler seçim belirsizliği ile yönünü aşağı çevirdi

ABD'de vadeli endeksler seçim belirsizliği ile yönünü aşağı çevirdi
04 Kasım 2020 - 08:09 borsagundem.com

ABD'de seçim sonuçlarındaki büyük bir çekişme yaşandığına işaret etmesi ile oluşan belirsizlik ABD vadeli endekslerinde yönü aşağı çevirdi.

ABD'de seçim sonuçlarının Biden'in beklenen açık ara zaferinin gerçekleşmeyeceğine ve büyük bir çekişme yaşandığına işaret etmesi ABD vadeli endekslerinde yönü aşağı çevirdi.

ABD'de piyasalar ilk anlarda Joe Biden'in başkan seçileceğini ve Demokratların Temsilciler Meclisi'nin ardından Senato'da da çoğunluğu elde edeceğini fiyatlıyorlardı. Ancak tedirginlik de vardı.

Ancak, oy sayımlarından gelen sonuçların seçimden önce yapılan anket ve projeksiyonlarda öngörülen kadar net bir zafere işaret etmiyor olması da piyasalarda dalgalanmalara yol açıyor.

Güne çok güçlü yükselişlerle başlayan vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi, Biden'in seçim sonucu için iyimser olduğunu, Trump'ın ise açık ara önde olduğunu ifade ettikleri açıklamaları sonrasında eksiye geçti.

Güne 27.675 puana kadar yükselerek başlayan vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi şu sıralarda düne göre 15 puan, yüzde 0,05 kayşıpla 27.361 puandan işlem görüyor.

S&P 500 vadeli endeki de 3.432,25 puana kadar yükselişin ardından 3.380,5 puana kadar geri geldi. Endeks şu sıralarda düne göre sadece 19 puan, yüzde 0,57 artıda.

Nasdaq 100 vadeli endeksi ise 258,5 puan, yüzde 2,29 artıda.

ABD borsaları seçim günü ralli yaparak kapandı

Trump'a alıştık, Biden'ı samimi bulmuyorum

ABD'de sonuçlar netleşiyor! Biden önde

Müslüman seçmenlerde rekor katılım beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • manyak herif04 Kasım 2020 13:12

    türk dostu biden bu seçimi alıcaktır.türkün bidendan başka dostu yoktur.muhalefetimize destek veren tek lider bidendır.o yüzden bideni destekliyoruz.

  • manyak herif04 Kasım 2020 13:10

    Türk dostu biden bu seçimi alıcaktır.türk dostu bide 'ı kutluyorum.