E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeli kontratlarında limitler düşürüldü---

ABD vadeli kontratlarında limitler düşürüldü

ABD vadeli kontratlarında limitler düşürüldü
18 Mart 2020 - 09:02 borsagundem.com

ABD endeks vadeli kontratları, yatırımcıların Trump yönetiminin tedbirlerini değerlendirmeleri ile birlikte sınırı gördü

ABD endeks vadeli kontratları, yatırımcıların Trump yönetiminin korona virüse yönelik güçlendirilmiş tedbirlerini değerlendirmeleri ile birlikte sert düştü ve Borsanın günlük belirlediği bandın alt sınırını gördü.

Standard & Poor's 500 (S&P 500) endeks vadeli kontratları yüzde 3.7 düşerek 2,393.5 puana düştü ve Chicago Mercantile Exchange'in günlük belirlediği alt sınıra değdi. ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, korona virüsün hükümetin müdahalesi olmaması durumunda işsizliği yüzde 20'ye çıkartabileceği uyarısında bulundu. Spot endeks Salı günü yüzde 6 yükselmişti.

Volatilite ABD hisse senedi piyasalrında etkili olmaya devam ediyor. Hisse senedi gösterge endeksi son yedi seansta ortalama yüzde 7.7 hareket etti. Böyle bir hareket Büyük Buhran'dan bu yana görülmedi. Vadeli endeks kontratları istikrarlı bir biçimde, borsanın düşüşlerin ya da yükselişlerin daha da sürmesini önlemek için belirlediği alt ve üst sınırları görmeye devam ediyor.

Kontratlar Asya seansı başında, hisse senetlerinin Wall Street'te 1987'den bu yana en kötü gününü geçirmesinin ardından sıçrama yapması sonrası ilk önce sakin seyretti. Trump yönetimi, haftalarca hareketsiz kaldıktan sonra, Salı günü virüs salgını ile mücadele için güçlü adımlar atacağını kaydederken, ABD merkez bankası Fed ekonomiye yönelik hasarı azaltmak için kriz dönemi politikalarını uygulamaya başladı.

Pioneer Investment Management portföy yöneticisi John Carey, "Bariz bir şekilde insanların bu virüsü nasıl fiyatlayacaklarını bilemedikleri çok belirsiz bir ortamdayız," dedi ve "Piyasa duruma sadece gün bazında bakıyor. Ayılar ve boğalar arasında bir kapışma var ve bu çok tarihi bir anlaşmazlık" değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)