E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD vadeli endekslerinde hafif alıcılı seyir---

ABD vadeli endekslerinde hafif alıcılı seyir

ABD vadeli endekslerinde hafif alıcılı seyir
14 Temmuz 2020 - 08:24 borsagundem.com

Asya borsalarında yön aşağı, ABD vadeli endeksleri hafif artıda seyrediyor. Avrupa borsalarının düşüşle açılmaları bekleniyor.

Wall Street'te dün korona virüs aşıları konusunda gelen olumlu haberler ile Çin ve ABD arasındaki gerilime ilişkin gelen negatif haberlerin yol açtıkları karışık seyir sonrası, bugün vadeli endeksler hafif bir yükseliş gösterdiler.

Vadeli Dow Jones Sanayi Endeksi düne göre 26 puan, yüzde 0,1 artıyla 25.944 puandan işlem görürken, S&P 500 vadeli endeksi sadece 3 puan, yüzde 0,1 artışla 3151.25 puandan işlem görüyor. Nasdaq 100 vadeli endeksi de 32,75 puan artıda.

Asya borsalarına baktığımızda ise teknoloji hisselerine gelen satışların, global toparlanmanın gücüne yönelik endişelerin neden olduğu bir gerileme gözleniyor.

Tokyo'da Nikkei 225 Endeksi düne göre yüzde 0,60 gerilerken, Shanghay Bileşik Endeksi düne göre yüzde 1,11 ekside. Seul'de Kospi endeksi de düne göre yüzde 0,56 geriledi.

Dün, korona virüs tedavisi, aşısı konusunda gelen pozitif haberlerle günü artıda kapatan Avrupa borsalarının yeni günü düşüşle başlamaları bekleniyor.

IG analistleri FTSE 100'ün yüzde 1,23, Dax'ın yüzde 1,76, Cac-40'ın yüzde 168 kayıpla açılmasını bekliyorlar.

Amsterdam, Milano, Madrid ve Oslo borsalarının da günü yüzde 1,2-1,5 arasında değişem oranlarda kayıpla başlayacakları tahmin ediliyor.

Asya piyasaları endişeler ile geriledi

New York borsası günü karışık kapattı

Avrupa borsaları günü kazançla tamamladı

Borsa İstanbul haftaya coşkulu başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)