E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD vadeli endeksleri negatif seyirde---

ABD vadeli endeksleri negatif seyirde

ABD vadeli endeksleri negatif seyirde
30 Kasım 2020 - 08:35 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan günlük analizde piyasalardaki gelişmeler değerlendiriliyor.

"Şükran Günü tatili sonrasında yeniden açılan ve fakat yarım gün işlem gören ABD piyasalarında genel olarak iyimserliğin korunduğu görüldü. Hacimlerdeki azalış ise doğal olarak devam etti. Yeni hafta başlangıcında Amerikan dolarındaki zayıflama eğilimi bir süredir dikkat çektiğimiz iki kritik destek seviyesinin sonuncusu konumunda bulunan 91.70 bölgesine gelmesi ile pozisyonunu koruyor. Normal şartlar altında bu noktanın ardından zayıflama eğiliminin genişlemesini beklediğimizi söylerdik. Ancak, gerek Kasım ayının son iş gününde olmamız gerekse Aralık ayında hacim azalışı ile birlikte muhasebeleşme hamlelerinin öne çıkması nedeniyle kesin bir ifade kullanmakta zorlanıyoruz. Asya’da spot piyasa işlemleri ve vadeli ABD endeksleri negatif seyir içerisinde. Keza Avrupa endeksleri için de aynı durum geçerli.

Türk lirası Amerikan doları karşısında geride kalan haftanın son işlem gününü %0.50 yükselişle tamamladı. BİST 100 endeksi kapanışı %-1.02 ile 1328 puan seviyesinden olurken, 10Y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %12.29’da oluştu. Ülke risk primi aynı gün %3.6 düşüşle 386bp seviyesinde gerçekleşti.
EMEA bölgesi endekslerinde gün sonu kapanışları Rusya grubu hariç pozitife işaret etti. Euro Stoxx 50 %0.48, FTSE 100 %0.07, DAX %0.37 ve Rusya (RTS, USD) varlıkları %-0.36 ile izlendi."

Endekste 1310 kritik destek seviyesi…

 

Endekste hafif satıcılı açılış bekleniyor

 

Asya borsaları düşüşte

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)