E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD uyarılarımızı dikkate alıyor’---

ABD uyarılarımızı dikkate alıyor’

ABD uyarılarımızı dikkate alıyor’
04 Kasım 2016 - 04:56 borsagundem.com

Diplomatik kaynaklar, ABD'nin Türkiye'nin Haşdi Şabi ve PYD kaygılarını dikkate almaya başladıklarını söyledi. Bakan Işık da "Musul operasyonunda Haşdi Şabi'nin kullanılmadığı konusunda bilgilendirildik" dedi

ABD yönetimi, hem Musul hem de Suriye’de yapılacak Rakka operasyonu konusunda Ankara’nın gönlünü alma eğiliminde. Diplomatik kaynaklar, ABD’nin Türkiye’nin Haşdi Şabi ve PYD konusundaki kaygılarını dikkate almaya başladığını söylerken, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da Musul operasyonunda Haşdi Şabi’nin kullanılmadığı konusunda bilgilendirildiklerini söyledi.

Musul operasyonu konusunda Türkiye’nin en büyük hassasiyeti, terör örgütü DEAŞ’ın temizlenmesi sırasında Haşdi Şabi isimli Şii milis grubunun bölgeye yerleşmesiydi. Haşdi Şabi’nin operasyona katıldığı, DEAŞ’ın Telafer üzerinden Suriye’ye kaçmasını engellemek için Telafer’e gittiği bilgisi gelince Ankara hemen harekete geçerek 28. Mekanize Tugay Komutanlığı’nda zırhlı birlikleri Silopi’ye sevk etmişti. Diğer taraftan Rakka operasyonuna kısa bir süre kala ABD ile Türkiye arasında PYD krizi çıkmış, Türkiye, ABD’nin PYD/YPG’ye askeri desteği kesmesini isterken, ABD, Rakka operasyonunu PYD/YPG ile birlikte yapacağını ilan etmişti.

HAVA YUMUŞADI

Diplomatik kaynaklar, son dönemde ABD ile Türkiye arasında yoğun bir diplomasi trafiğine dikkat çekerken, ABD yönetiminin iki konuda da Türkiye’nin kaygılarını dikkate almaya başladığını ifade ettiler. Savunma Bakanı Işık da dün itibariyle Musul’a giren birlikler arasında Haşdi Şabi milislerinin olmadığı bilgisinin kendilerine iletildiğini belirterek, “ABD artık uyarılarımızı dikkate alıyor” yorumunu yaptı. Suriye’de Menbiç ve Rakka operasyonu konusunda da ABD’den olumlu sinyaller geldiğine işaret eden Bakan Işık, son dönemdeki diyaloğun faydasını gördüklerini söyledi. ABD ile iletişimin önemine dikkat çeken Işık, “Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız görüşlerimizi her fırsatta açıklıyorlar. Biz de muhataplarımızla konuşuyoruz. Savaşı bitiren konuşmadır. ABD Savunma Bakanı Carter’ın Türkiye’nin hassasiyetlerine yönelik ilk tavrı ile şimdiki tavrı arasında fark var” dedi. (Hürriyet / Deniz Zeyrek)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)