E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi'nden kritik Türkiye kararı---

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi'nden kritik Türkiye kararı

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi'nden kritik Türkiye kararı
14 Temmuz 2020 - 21:36 borsagundem.com

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Trump'ın Türkiye'den çelik ithalatına yönelik ek vergi uygulamasının anayasaya aykırı olduğuna karar verdi

ABD Uluslararası Ticaret Mahkemesi, Başkan Donald Trump'ın Türk çeliğine yönelik ulusal güvenlik tarifelerini ikiye katlama kararının yasadışı olduğunu, çünkü usul bakımından eksik olduğunu ve ithalatçıları eşit koruma anayasal garantisini ihlal ettiğini açıkladı.

Trump, Mart 2018'de, 1962 tarihli Ticaretin Genişletilmesi Yasası'nın 232. Bölümü uyarınca yetkisini kullanarak dünyanın dört bir yanından çelik ithalatına % 25 tarifeler getirdi. Trump, çelik ithalatının ABD çelik endüstrisini üretim gereksinmelerini yeterince karşılayamayacağı bir noktaya kadar zayıflatmakla tehdit ettiğini savunmuş ve Ağustos ayında Türkiye'den çelik ithalatında vergileri % 50'ye kadar ikiye katladığını açıklamıştı.

Mahkemenin usul yönünden uygun bulmadığı uygulamada, ticaret sekreterinin, ithalatın ulusal güvenlik etkileri hakkında araştırma yapması ve başkana bir rapor hazırlamasının ardından başkanın bu raporu aldıktan sonraki 90 gün içinde kısıtlamalar koyup koymayacağına, ondan sonraki 15 gün içinde uygulayıp uygulamaya koymayacağına karar vermesi ve gerekçelerini kongreye bildirmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Husrev can15 Temmuz 2020 16:04

    Eregli dun aciklanan hisse geri alimi karari cuma verecegi temettu eylulde ikinci temettu beklentisi mart dibine gore sadece yuzde 20 primli olmasi ile en cok degerlenmesi beklenen sirket piyasada insaat sektoru patlamasi var gyo lar 4 e katladi surekli zarar edip temettu odemeyen yukaridaki yararlanacaklarda adi bile gecmeyen kardemirler bile ikiye katladi eregli yarindan itibaren ucuz kalan trkcm dan sonra telegram kanallarinin yeni yildizi olmasini bekliyorum kendi dusuncemdir al sat tavsiyesi degildir kimseyi baglamaz

  • ekonomist/stratejist15 Temmuz 2020 14:14

    Deli meli ama Türkiye yanlısı bir adam Trump inşallah bir kez daha seçilir. Seçime yakın aşıyı piyasaya sürecek zaten Moderna markalı aşı..

  • Kaçan Grup15 Temmuz 2020 12:18

    ereğli tavan olur

  • özgür.çiçek15 Temmuz 2020 09:22

    kardemir ,ereğli. vs diğer demir çelik üretenler için güzel haber

  • Yavuz15 Temmuz 2020 00:33

    Ereğli demir çeliğe yarar