E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Türkiye'yi kaybederse Ortadoğu'daki varlığı son bulur!---

ABD Türkiye'yi kaybederse Ortadoğu'daki varlığı son bulur!

ABD Türkiye'yi kaybederse Ortadoğu'daki varlığı son bulur!
13 Kasım 2019 - 16:18 borsagundem.com

ABD Başkanı Donald Trump ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün yapacağı görüşmeyi değerlendiren uzmanlar, Türkiye'nin Washington için taşıdığı öneme vurgu yaptı.

South Carolina Üniversitesi'nden Prof. Ali Demirdaş, görüşmede Kürt meselesinin önemli yer tutacağını belirtti.

Türkiye'nin PKK ve YPG'nin özerkliğini hiçbir halükarda kabul etmeyeceğini belirten Demirdaş, "Türkiye Suriye'deki güvenli bölgede kaldığı sürece Trump'ın Türk ordusunun YPG'ye yönelik harekatını sessizce destekleyeceğini düşünüyorum" dedi.

'Türkiye topraklarındaki Amerikan askeri varlığını gözden geçirebilir'

Resmin geneline bakıldığında Washington'un Ankara'yı kontrol etme kabiliyetini yitirdiğinin görüldüğünü söyleyen Demirdaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"ABD, Türkiye'yi yani NATO'nun ikinci büyük ordusuna sahip üyesini kaydederse birçok şey kaybeder. Rusya'nın artan nüfuzu dikkate alındığında, ABD'nin Ortadoğu'daki jeopolitik varlığı sona erebilir. Washington cezai önlemlere devam ederse, Türkiye kendi topraklarındaki Amerikan askeri varlığını gözden geçirebilir. Bu, NATO'nun şu anki yapısının sonu anlamına gelir. Bu, Batı için çok pahalıya mal olur ve Ankara bunu biliyor." 

Demirdaş, Türkiye'ye S-400 füze savunma sistemleri konusunda belirli ölçüde itidal gösteren Washington'un da söz konusu sonuçları çok iyi anladığını sözlerine ekledi.

'ABD, Türkiye'nin Rusya'yla daha yakın ilişkiler geliştirmesini engellemeye çalışacak'
Washington'daki Uluslararası Politika Merkezi'nden Matthew Howe de, görüşmede öncelikle silah satışı, Türkiye'nin Rusya'yla daha yakın ilişkiler geliştirmekten vazgeçirilmesi ve ABD'ye Suriye'nin doğusundaki petrol ve gaz yataklarını kontrol etme ve geliştirme imkanı sunulması konularının ele alınacağını düşündüğünü söyledi.

Howe, Suriye'nin kuzeyinde bağımsız Kürt bölgesi kurulmaması garantisi karşılığında Türkiye'nin şu anda elinde tuttuğu bölgeleri Suriye hükümetinin kontrolüne bırakacağını ifade etti. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum14 Kasım 2019 01:55

    Batı veya nato türkiye yi kaybederse dötü ayazda açıkta kalmış gibi olur gelen parmaklar giden parmaklar dünyanın maskarası olurlar o dötü de öyle mısır israil veya pkk ypg felan kapatamaz güç dengesi çok ağır bi şekilde diyer tarafa döner bunu da batı ve nato biliyor şu 57 alırsak ve s500 ü alırsak sistem çöker o gün türkiye böyle hamleleri gizli yürütmeyi dünya bilmemeli

  • Tarzan13 Kasım 2019 23:38

    Yav amerika teröristleri destekliyor fetö yü başımıza bela etti ülkeyi bölmeye çalışıyor diye yetkililer hergün kamu oyuna açıklama yapmıyor mu.öyleyse niye amerikanın kuyruğundan ayrılamıyoruz.kadın kocasından sopayı yer yer polis gelir sonra olshn o benim kocamdır der.bunun gibi bir şey bizim amerikayla ilişki ben bu işten hiç bir şey anlamadım.

  • Ozan 13 Kasım 2019 23:33

    Hikaye artık! Türkiye Amerika aradı ilişkşker asla güven birliği oluşmaz artık. Biri diğerinin arkası dan kuyu kazıyır duygusuyla her fırsatta kuyu kazarlar sadece

  • Yorum13 Kasım 2019 21:25

    Abd den en son ne zaman turist geldi türkiyeye bize hiç bir faydası yok abd nin zararı var bizi rusya gibi bir dostumuzla düşman ediyor 1. Dünya ve kurtuluş savaşında bize karşı savaşmamış ve bize silah temini yapmış bir ülke rusya bizi onlara düşman yapan kim batı ve nato kim bu ülkeler 1.dünya savaşında ülkemi leş kargası gibi parçalayan ülkeler bunları turpa şöyle sadece ona değil senatonun önde gelen 30 ismini çağır onlara anlat mektubuda dötlerine sok gel iyi düşünün de bunları de ha şu fetöyüde koluna kelepçeyi bağlayın yarın türkiyede olsun de şu parlementodan geçen tasarılarda yarın acil toplanıp düzeltin deyip hiç birini dinlemeden uçağa atlayıp türkiyeye gel onlara birde yarın akşama kadar vaktiniz var yoksa rusyaya uçuyorum diyecen oradanda çine aklınızı başınıza devşirin diyecen kameralara gülümsemeyi eksik etmiyecen gelecen ertesi gün hepisi köpek olur

  • Yorum13 Kasım 2019 21:10

    Türkiye abd ye natoya batıya rest çekme günü bu gündür resti abd göremez ve hemen yarından itibaren geçerli olacak bir rest pkk ypg elindeki tüm abd silahını bırakacak terörist güçlere karşı ortak operasyon abd askeri suriye den çekilecek tüm topraklar suriye devletiyle (ypg hariç ortadan kalacak çünki) barış pınarı harekatına katılan askerler devredilecek türkiye sınırını ve suriye sınırını barış pınarı harekatına katılan askerlerden oluşacak bir komando tugayı koruyacak finansı suriye devleti karşılayacak tampon bölgede kurulacak şehirleri huzurunu yine barış pınarı askerlerinden oluşacak polis gücü sağlayacak abd türkiyeye hertürlü teknoloji silahı türkiyenin kullanımına sunacak aksi hali düşünülemez çünki rusyaya füze hızıyla 10 dak mesafede olan türkiye olduğu hatırlatılacak ve bu silahlar türkiyeye bedava verilecek yoksa biz rusya gibi iyi bir dostumuzu niye kaybedelim her sene 10 15 milyon turist gelen bi ülke abd nin ne faydasını gördük diyip masadan kalkacak

  • Vatandaş 13 Kasım 2019 19:38

    ABD istediği siyasetçiyi Turkiyenin başına koyar. Allah gençlerimize iş güç selâmet versin.

  • Tarzan13 Kasım 2019 19:11

    Kimse mataval okumasın.tek ypg li kalırsa operasyon kaldığı yerden devam eder demişlerdi.bekliyorum ancak devam edelim mi etmeyelim mi diye yine amerikaya sormaya gidiyoruz.bakın türk milliyetçisi birisi olarak ve yaşanan gelişmelere ve yönetimin tutumuna göre söylüyorum amerika istemesin şu ortamda türkiyenin hava sahasında bile uçak uçurmazsınız uçuramazsınız.

  • Tarzan13 Kasım 2019 20:40

    Hayır çözüm sürecindeki ak partiye

  • AhmetK13 Kasım 2019 19:53

    Sozde Turk milliyetcisi oyu kime verdin, hdp koalisyonundakı cakma ip e mi?

  • Hakan13 Kasım 2019 18:26

    Türkiye yi kazanan ülke Orta Asya ve Avrupa arasında bölgede sözü geçen hakim ülke konumuna gelecek. Bu Rusya tarafı da olabilir. Avrupa ve ABD gibi ülkeler de olabilir. Türkiye kilit öneme sahip ülkedir. Bu açıklamalar zaten bunu ortaya koymuş. ABD Orta Doğu ve Orta Asya bölgesinde var olmak istiyor mu, istemiyor mu. Bütün mesele bu. Türkiye ABD siz de yola devam eder sorun olmaz ancak Türkiye her ülke ile mümkün olduğunca iyi anlaşmaya çalışıyor. Ancak şartları çok zorlaştırıyor ABD yönetimi. Bu tavırlarını bırakması gerekir. Müttefik dediği ülkeye bu yapılanlar yakışmıyor ve bu şekilde sürmesi de zor gibi. Daha ılımlı yaklaşması gerekir ABD yönetimi nin. Yaptırım ve tehditler ile bir yere varamaz, aksine Türkiye gibi ülkeyi kaybetmiş olurlar. Türkiye bunları hak etmiyor. Daha iyi şeyleri hak ediyor bence.

  • kaktust13 Kasım 2019 17:14

    piyasaları trampla  yükseltip senato ve kongre ile düşürüyorlar,tramp ayrı kongre ve senoto ayrı ayrı telden çalıyor.daha önceki görüşmelerinde hani  anlaşma sağlanmıştı ve sorunlar çözülmüş hemen ardından  borsa pik dövizde dip yapmıştı hani ne oldu,arkasından hakaret içeren mektup,ermeni soy kırım yasa tasarısını kongrede kabulu,suriye ve S 400 konularında yeni yaptırımların eklenmesi geldi ,şimdi bu görüşmenin arkasından daha yeni ne dayatmalar ekliyecekler merak ediyorum,Sayın CB ,tramp özür dilemedikçe bu görüşmeye gitmemeliydi ve bu mektup devletin resmi kanalıyla iade edilmeliydi,....Adana İincirlik Hava üssü ve Malatya Kürecik Radar üsleri ABDye kapatılmalı