E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Türkiye'ye heyet gönderiyor---

ABD Türkiye'ye heyet gönderiyor

ABD Türkiye'ye heyet gönderiyor
23 Haziran 2021 - 20:38 borsagundem.com

ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, Afganistan'da Kabil havaalanının güvenliği konusunu görüşmek üzere Türkiye'yi ziyaret edecek.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Binbaşı Rob Lodewick, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu hafta, ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinden oluşan bir heyet, Afganistan'da Kabil havaalanının güvenliği konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye gidecek" dedi.

Lodewick görüşmenin detaylarına ilişkin bilgi vermezken, ABD Temsilciler Meclisi Silahlı Kuvvetler Komitesinde 2022 savunma bütçesine ilişkin bir oturumda açıklamalarda bulunan ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, herhangi bir yazılı anlaşmanın henüz olmadığını ancak görüşmeleri ilerlettiklerini söyledi.

Milley, "Bu hafta (Türkiye ile) bir toplantımız var. Sanırım anlaşmanın neredeyse son parçası kaldı. Türkiye adına konuşmak istemiyorum ve nihai bir anlaşmanın sonucunu önceden vermek istemiyorum ama Kabil havalimanının güvenliğinin sağlanacağı konusunda eminim" dedi.

Türkiye, NATO Kararlı Destek Misyonu kapsamında Afganistan'daki Kabil Hamid Karzai Havalimanı'nın işletilmesi görevini 6 senedir sürdürüyor.

ABD Afganistan'dan çekilirken, ABD Başkanı Joe Biden ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın NATO Zirvesi sırasında yaptıkları görüşmede Kabil havaalanının güvenliği konusu da gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin orada kalabileceğine dair niyetini mevkidaşlarına aktardığını ifade etmişti.

Bakan Koca, Delta varyantının görüldüğü illeri açıkladı

Kovid-19 verileri açıklandı: Dalgalı seyir sürüyor

BİST, iki hisse ve iki yatırımcıyı tedbir kapsamına aldı

TSKB GMYO, yüzde 30 oranında bedelli için harekete geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cpt24 Haziran 2021 06:35

    GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER TAVİZ YOK DOLAR İLE YOLA GETİREMEDİLER ÇAKALLAR

  • Türkoğlutúrk24 Haziran 2021 07:54

    Ne istedide vermaedin.senin sözün Ecevit dönemi için geçerli.heriflerin memuru Esenboğa da neler dedi araştır.

  • Nato23 Haziran 2021 23:40

    Natodan döndu cıt yok ....ayar verip gönderdiler ...yakında çıkar kokusu

  • Ali Taş23 Haziran 2021 23:26

    Abd bizi kullanabildiği sürede dostumuz Bize yapmadığı kalmamış hala müttefikim falan. Bizmi salak rolü yapıyoruz onlarmı anlayamadım

  • ZZ23 Haziran 2021 21:17

    Yunanistana silah yardımı yap adalarda is kur F35 satışına onay çıkart,gel Yunanla tatbikat yap yanına suudileride alıp,sonra nerde dandik durum var aman Türkiye sen yaparsın bu işi senin askerler korusun,diğeride verin bunlara 3.5 milyar eur mültecileri 2024 e kadar tutsunlar,ulan dallamalar beş kuruş vermeyin biz muhacir ensar kültüründeniz yine bakarız biz paylaşırız,yunanada f 35 değil f 40 satın yine bir halt edemezler,ama zoruma gidenler bunlar değil bunlara dostumuz müttefikimiz oyumuz buyumuz denmesi,ne dostu be ne dostu sizin dostunuzsa benim değil kendi adınıza konuşun.