E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Türkiye'ye F-35 satışını durdurabilecek---

ABD, Türkiye'ye F-35 satışını durdurabilecek

ABD, Türkiye'ye F-35 satışını durdurabilecek
24 Temmuz 2018 - 08:55 borsagundem.com

ABD'de Senato ve Temsilciler Meclisi müzakerecileri 716 milyar dolar büyüklüğündeki savunma politikası tasarısı üzerinde anlaşmaya vardılar

Senato ve Temsilciler Mesclisi'nin silahlı hizmetler komitelerininin liderleri tarafından açıklanan uzlaşma sonrası tasarının Temsilciler Meclisi ve Senato'dan geçmesi ve Başkan Donald Trump'ın imzasına sunulması bekleniyor.
Üzerinde anlaşılan tasarı ABD hükümetinin Çinli telekomunikasyon şirketleri ZTE ve Huaweig'nin ürünlerini kullanmasını yasaklıyor.

Tasarı ayrıca, 77 F-35 savaş uçağı için 7,6 milyar dolar harcama yetkisi veriyor.
Bunun yanı sıra, Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemleri almaktan vazgeçmemesi halinde Türkiye'ye F-35 teslimatlarının yasaklanabileceğini öngörüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6624 Temmuz 2018 15:37

    Uçakları Türkiye'ye verirsen en adi ülkesin ABD. ABD'den hiç bir ülkeye dost olmaz ABD'nin çıkarları vardır gerisi hikaye. Türkiye kısa zamanda başının çaresine bakmalı. Kendi savunma sistemini, kendi finans sistemini kurmalı.

  • Şimşek24 Temmuz 2018 12:32

    F-35 Amerikanın, bizim değil. Kendi uçağımızı yapalım. Türkiyenin önceliği füze teknolojisi olmalı. Artık füzeler ve sessiz denizaltılar konuşuyor. Hava savunma füzeleri, seyir füzeleri, taktik nükleer füzeler, sessiz denizaltılar vesaire zaten Türkiye bu yönde çalışıyor.

  • demirkan 24 Temmuz 2018 12:01

    RUSLARLA TÜRKİYEDE ORTAK UÇAK FABRİKASI KURACAĞIZ DESE. ABD KUDURUR.

  • yiğit24 Temmuz 2018 11:26

    bu ne perhiz ne lahana rusya ile hava savunma sistemi alıyorsunuz amerka önce savunma sistemi vermiyor bahaneler sorunlar çıkarıyor alıyorsunuz bizden niye almıyorsunuz diye diretiyor arkasında iran sorunu var bence türk hükümeti ambargo karşıtı direniyor abd ye yardım etmek istemiyor ambargoda ticaretimizi çökertiyor abd yardım etmiyor burdan kaynaklanıyor diren türkiye diren abd ve ab ortak çökertmek istiyor türk devletini

  • demirkan 24 Temmuz 2018 11:03

    KOSKACA TÜRKİYE Bİ F 35 ŞİN OYUNCAĞI OLDU. TÜRKİYENİN DERHAL BU UÇAKLARDAN VAZ GEÇMESİ LÂZIM. YOKSA YILLARCA ABD NİN BOYUNDURUGUNUN ALTINA GİRER SİN. KENDİN ÜRET. İNGİLİZLERLE ORTAK ÜRET. ÇEŞİTLENDİR GEREKİRSE RUSLARLA TÜRKİYEDE ÜRET. ŞU ABD DEN VAZGEÇ. KENDİNE RENCİDE ETTİRİP DURMA.

  • Okie Dokie24 Temmuz 2018 10:52

    İsrail vatandaşı olarak İsrail uçaklarını alabilir Türkiye.

  • CEYHUN KARTAL24 Temmuz 2018 10:26

    Sıkıntı yok . 1 . dünya savaşında da İngilizler parası ödenmiş gemilerimizi vermemişti. Demek ki tembelliği bırakıp çok çalışmak lazım .

  • POLAT ALEMDAR24 Temmuz 2018 10:20

    umarım durdururlar .bizlerde mecburen en iyisini kısa zamanda yaparız.ülkemizdeki tüm pislikler ile tüm şehitleri bunlar yapmıştır.bunlardan bizlere dost olmaz fakat bunların hepsini not ediyoruz ve günün birinde bunun hesabı sorulacaktır.