E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD: Türkiye kısa süre sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon yapacak---

ABD: Türkiye kısa süre sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon yapacak

ABD: Türkiye kısa süre sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon yapacak
07 Ekim 2019 - 06:10 borsagundem.com

Beyaz Saray'dan yazılı olarak yapılan açıklamada, Türkiye'nin kısa süre sonra Suriye'nin kuzeyine operasyon yapacağı ve ABD'nin bu operasyonu desteklemeyeceği bildirildi

Beyaz Saray’dan, “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak” açıklaması yapıldı.

Beyaz Saray’ın açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında telefon görüşmesi yapıldığı belirtilerek, “Türkiye, yakın zamanda Suriye’nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, DEAŞ'ı yenen ABD kuvvetlerinin, artık doğrudan bu bölgelerde olmayacağı vurgulandı.

ABD hükümetinin, Suriye’de tutuklanan DEAŞ mensubu vatandaşlarını geri almaları için Fransa, Almanya ve diğer AB ülkelerine baskı yaptığına ancak bu ülkelerin bu teröristleri almak istemediği belirtilen açıklamada, ABD’nin bu kişileri yıllarca elinde tutmayacağına işaret edildi.

Açıklamada, “Türkiye bundan böyle, ABD’nin son iki yıldır, bölgede yakaladığı DEAŞ savaşçılarından sorumlu olacak” denildi.

Erdoğan ile Trump 'güvenli bölge'yi görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can07 Ekim 2019 08:52

    Güvenli bölge şart. En az 30 km olması da iyi bir düşünce bebce. Güvenli bölge bir an önce oluşturulması gerekir diye düşünüyorum. Yoksa göçmenler Türkiye ye gelirse iç piyasayı etkileyebilir. Şu ana kadar ortaya çıkarılan en güzel plan bebce Suriye lilerin yaşayacağı güvenli bir bölge oluşturulması ve o bolgenin kontrol ve güvenlik altında tutulması çok iyi olur. Bu insanlarin bir yerde barınma ihtiyacı olacaktır illaki. En fazla gelinen ülke zaten Türkiye oluyor. Güvenlik li olusturulmaz ise Türkiye olarak başımız baya ağrıyabilir. Bu Suriye nin normale dönmesi işi yakın zaman çözülecek gibi de görünmüyor. En azından gelen insanlar güvenlik li bölgede yeni bir ortam kurarak oraya yerleşebilir. Yeni bir ilçe yada yerleşim merkezi oluşturabilir ler. Çünkü sayıları baya fazla. Türkiye ye böylece fazla yük olmazlar. Kendi toprakları içinde yeni bir yerleşim merkezi ile tekrar kurulu bir duzene geçebilir Suriye liler. Türkiye nin bu konudaki işleri daha da kolaylaşır hem

  • Vatandaş 07 Ekim 2019 08:51

    Abd nin gizli planları mevcut....tavşana kaç tazıya tut der...GÖRÜNEN köy....Dost görünen en tehlikeli düşman...

  • Tufan 07 Ekim 2019 08:44

    Gazamız mübarek olsun. Maddi yük ordumuzun manevi dua yükü bizimdir. Bilhassa sabah namazlarından sonra Fetih suresi okuyup ordumuza dua edelim inşallah.

  • Metin07 Ekim 2019 14:30

    Yeni işid teröristlerimiz mübarek olsun. Ülke içindeki suriyeli mültecilerden sonra ülke dışında 10.000 esir işid teröristi ve kamplarda barındırılan ailelerinin siyasi sorumluluğu ve doyurup beslenmesi abd tarafından bize yüklendi.Hangi duayı okuyalım dersin

  • South Park 07 Ekim 2019 07:55

    ABD nin yarattığı pisliği temizlemek bize düştü gene. Allahın belası PKK ve pyd li pisliklerin hepsi gebersin. Yanında deas köpekleri de ölsün.

  • Alfa07 Ekim 2019 07:53

    Deaş'lıları infaz edin olsun bitsin yoksa ilerde yine herkesin başına olurlar

  • KILIÇ07 Ekim 2019 06:26

    TERÖR ÖRGÜTLERİNE DESTEGİNİ AÇIKLAMIŞ OLDU SEN DÜNYANIN BAŞ BELASI OLMAYA DEVAM EDERSEN SONUÇLARINA KATLANMIŞ OLACAKSIN O DESTEKLEDİKLERİN HEPSİ GEBERECEK .