E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizABD-Türkiye gerilimi endeksi negatif etkiliyor---

ABD-Türkiye gerilimi endeksi negatif etkiliyor

ABD-Türkiye gerilimi endeksi negatif etkiliyor
07 Mart 2019 - 09:23 borsagundem.com

ABD ile Türkiye arasındaki siyasi gelişmeler Borsa İstanbul'u baskılıyor

''BIST 100… ABD Bazlı Haber Akışı ile Negatif… Merkez Bankası beklenildiği gibi bu toplantıda faiz indirimi yapmayarak faiz oranını %24’de sabit tuttu. Güne primli başlayan endeks, faiz kararı sonrası bir miktar yükselse de ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Rusya’dan S-400 hava savunma sistemleri alınması durumunda çeşitli yaptırımlar uygulanacağı yönünde gelen açıklamalar ile endeks düşüş eğilimi göstererek günü 103.452 (%-0,27) seviyesinden kapattı. ABD-Türkiye arasında yaşanan gerilim ile ilgili haber akışı takip edilecektir. BIST100’de en çok yükselişi dikkat çeken hisse CCOLA (%4,62) olurken KARSN (%-13,26) düşüşü ile günün en çok dikkat çeken hissesi oldu. Ayrıca OECD’nin açıklanan ekonomik görünüm raporuna göre Türkiye’nin 2018’de %2,9 büyümesi, 2019 yılında ise %-1,8 oranında büyümesi beklenmektedir.

USDTRY… ABD’den Gelen Açıklamalar Sonrası 5,40 Seviyesinin Üstünde... Merkez Bankası’nın faizi sabit tutması ve sıkı parasal duruşun korunması, iyileşen enflasyona yönelik açıklamalar ile USDTRY’de kısa süreli 5.36 seviyesine gerileme yaşanmasına rağmen ABD-Türkiye arasında yaşanan S-400 kaynaklı artan siyasi endişeler ile tekrardan 5,40 seviyesinin üstünü görerek 5.42 seviyelerini test etti. İlgili haber akışına göre USDTRY’de yukarı yönlü baskılar görülebilir.

EURTRY… Yurtiçi Bazlı Riskler ile 6,15 Seviyesini Test Etti... ECB toplantısı öncesi yatay seyreden EURTRY ABD tarafından gelen açıklamalar ile 6,15 seviyelerini test etti. Bugün ECB toplantısı ile birlikte gün içinde AB Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (4.Çeyrek) verisi takibimizde olacaktır.

EURUSD… 1,14 Seviyesi Test Ediliyor... Bugün gerçekleşecek ECB toplantısında faiz oranlarıyla ilgili değişiklik beklenmezken toplantı sonrası Başkan Draghi’nin sözle yönlendirme ile ekonomik görünüme ilişkin risklere vurgu yapması bekleniyor. Ayrıca toplantıda yeni uzun vadeli finansman imkanın devreye alınabileceği açıklamasının da yapılabileceği beklenilmektedir. ECB’nin projeksiyonlarına göre 2019 yılı GSYİH %1,7’den %1,2’ye, enflasyon beklentileri ise %1,6’dan %1,4’e revize edilmişti.

XAUUSD… 1300 Altında Yatay Seyrine Devam Ediyor… Dünyanın en büyük altın fonu olan Exchange Traded fonundan (ETF) hızlı yatırımcı çıkışlarının gerçekleşmesi ve ABD-Çin ticaret anlaşmasında görülen iyimser hava ile birlikte güvenli liman algısına olan talebin azalmasıyla Ons altın 5 haftanın en düşük seviyesine geriledi. 27 Mart’ta ABD-Çin arasındaki imzalanması beklenen anlaşma risk iştahı açısından XAUUSD paritesinde volatilite yaratabilir.

GLDGR… Hafif Toparlanma Görüldü… Ons altında devam eden negatif görünüm ile birlikte USDTRY’de görülen yukarı yönlü hareket ile gram altının 225TL seviyelerini test ediyor.

BRENT… Veriler Sonrası Yatay… ABD-Çin ticaret görüşmesinde gelen pozitif haberler akışı ile Brent Petrol’de toparlanma görülebilir. S.Arabistan’nın ve Rusya’dan gelen kesintiye destek haberleri brent petrolü yukarı yönlü destekleyebilecek ayrı bir faktör olması ile birlikte kısa vadeli olarak ABD’de ham petrol stoklarında artış görülmesi aşağı yönlü tepki hareketine sebep olduktan sonra 66US$ seviyelerinde seyrediyor. Ayrıca ABD’de en büyük 2 petrol üreticisi olan ExxonMobil ve Chevron üretimini 2023’e kadar üretimlerini %80 artıracaklarını açıkladılar.

S&P 500… Ekonomik Veriler ile Negatif… Haftaya düşüş ile devam eden endeks, ABD’nin 2018 de son 10 yılın en yüksek dış ticaret açığını vermesi ve 3 ayın en düşük özel sektör istihdamını kaydederek aşağı yönlü hareketini arttırdı. İlgili Ticaret görüşmeleri ile ilgili haber akışı takip edilecek olup, FED Bej Kitap’ta hükümetin kapalı kaldığı dönemin ekonomik aktiviteyi yavaşlattığı bilgisi dikkati çekti.''

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)