E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Türk bilim insanlarının aşısına onay verdi---

ABD Türk bilim insanlarının aşısına onay verdi

ABD Türk bilim insanlarının aşısına onay verdi
08 Aralık 2020 - 17:08 borsagundem.com

ABD Gıda ve İlaç Dairesi, Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısının kullanımına onay verdi

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından yapılan açıklamada, Pfizer-Biontech korona virüs aşısına ilişkin verilerin, acil kullanım yetkilendirmesine ilişkin kurallarla uyumlu olduğunu ve aşının yakın zamanda 16 yaş ve üzeri kişiler için umutları arttırdığını açıkladı. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Pfizer-Biontech Kovid-19 aşısının bir dozdan sonra bir miktar koruma sağladığını söylerken aşının etkinliğinin birinci dozdan sonra yüzde 52 civarında olduğunu belirtti.

Ölümlere karşı koruyabilir
FDA, daha önce korona virüs geçirmiş kişilerin aşı olabileceğini belirtirken Pfizer-Biontech korona virüs aşısının 16 yaşından küçük bireylerde, hamilelerde ve bağışıklığı zayıflamış bireylerde kullanılıp kullanılamayacağına dair ellerinde yeterli veri bulunmadığını belirtti. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi, Pfizer-Biontech aşısının ön verilerinin Kovid-19'dan kaynaklanan ciddi ölümlere karşı koruyabileceğini, ancak sınırlı veriler olduğu için genel bir sonuç çıkarılamayacağının altını çizdi.

  • FDA, Pfizer-Biontech korona virüs aşısının 55 ve üzeri yaş grubunda yüzde 94 başarı sağladığını da sözlerine ekledi. Amerikan Gıda ve İlaç İdaresi'nin 10 Aralık Perşembe günü, Pfizer-Biontech koronavirüs aşısı için acil kullanım izni onayı vermesi bekleniyor.

Lüksemburg Menkul Kıymetler Borsası’nın yeni CEO’su açıklandı

Aşı olmayanı işten atacaklar

Halka açık şirket Bitcoin almak için tahvil çıkaracak

Sağlık Bakanlığı'ndan karantina süresi açıklaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)