E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Ticaret Bakanı'ndan Fed'e faiz eleştirisi---

ABD Ticaret Bakanı'ndan Fed'e faiz eleştirisi

ABD Ticaret Bakanı'ndan Fed'e faiz eleştirisi
13 Haziran 2019 - 11:11 borsagundem.com

ABD Ticaret Bakanı Ross, Fed'i Aralık ayındaki faiz artırımından dolayı eleştirdi. Ross, bankanın son faiz artırımının gerekli olup olmadığını tekrar değerlendirmesi çağrısında bulundu

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Fed'in Aralık ayındaki faiz artırımının “En iyi ihtimalle erken” olduğunu belirterek bankaya bu adımın gerekli olup olmadığını tekrar düşünmesi çağrısında bulundu.

Ross, ABD Merkez Bankası'nın Aralık ayındaki faiz kararının enflasyona ilişkin yanlış varsayımlara dayandığını belirtti.

Ross, Bloomberg Television ile Çarşamba günü gerçekleştirdiği mülakatta “Çoğu ekonomistin, özellikle de Fed'in ekonomistlerinin yanıldığı nokta işsizlik azaldıkça doğal olarak enflasyonun bir sorun oluşturmaya başlayacağına inanmalarıydı.” dedi.

Ross, “İddialarında yanıldılar ve bu Fed'i faiz konusunda gerektiğinden daha agresif olmaya itti. Enflasyon gerçekten yok ve kimse enflasyon olduğunu düşünmüyor.” şeklinde sözlerini devam ettirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)