E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD teşvik paketi küresel piyasaları pozitif etkiliyor---

ABD teşvik paketi küresel piyasaları pozitif etkiliyor

ABD teşvik paketi küresel piyasaları pozitif etkiliyor
01 Ekim 2020 - 08:52 borsagundem.com

Deniz Yatırım tarafından hazırlanan analizde küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Amerikan doları üzerindeki yükseliş yönlü baskıların ay sonu işlemlerinde kısmen hafiflemiş olması G10 ve EMFX çaprazları üzerinde de etkili oldu. Emtia cephesinde işlemler yatay seyrederken, faizlerin önemli bir değişim göstermediği görüldü. Gösterge endeks DXY’nin 94.00 bölgesi aşağısında kapanış yapması volatilite artışının beklendiği son çeyrek işlemleri öncesinde sınırlı düzeyde iyimserliğe neden oldu.

Türk lirası Amerikan doları karşısında günü %1.18 yükselişle tamamlarken, BİST 100 endeksi kapanışı %2 yükselişle gerçekleşti. 5y vadeli CDS -%3.1 ile 533bp düzeyine gerilerken, 10y vadeli tahvilde faizin son düzeyi %13.16 oldu.

EMEA bölgesi endekslerinde Rusya varlıkları dışında kalan görüntü değer kayıpları şeklinde gerçekleşti. Euro Stoxx 50 -%0.64, FTSE 100 -%0.53, DAX -%0.51 ve Rusya (RTS, USD) grubu ise %1.98 yükseliş sergiledi.

Amerika kıtası işlemlerinde devam eden mali paket görüşmelerinin gölgesindeki fiyatlamaların başta majör ABD endeksleri olmak üzere genele yayılarak etkili olduğu ve Avrupa’ya kıyasla pozitif yönlü seyrin gözlendiğini söylemek gerekiyor. Dow Jones kapanışı %1.2 olurken, S&P 500 %0.8, Nasdaq ise %0.7 ile takip edildi. Kıtada yer alan gelişmekte olan ülke varlıkları da benzer eğilim içerisinde olurken, Bovespa %1, Merval ise -%2 ile takip edildi.

Asya seansı fiyatlamalarında tatil etkisiyle endekslerin çoğunluğu kapalı. Japonya’da ise teknik arıza nedeniyle işlemlere ara verildi. USDCNH paritesi 6.75 civarında işlem görerek -%0.45 ile yuan lehine görüntüyü işaret etmekte.

Endekste kısa vadeli görünüm güçlendi

Dışarda risk iştahı, içeride sıkılaştırma artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)