E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, terör örgütü PKK/YPG’ye desteğini sürdürüyor---

ABD, terör örgütü PKK/YPG’ye desteğini sürdürüyor

ABD, terör örgütü PKK/YPG’ye desteğini sürdürüyor
19 Temmuz 2022 - 08:42 borsagundem.com

Terör örgütü PKK/YPG, Tel Rıfat ve Münbiç'e düzenlenecek harekat korkusuyla, ABD'nin sözde DEAŞ ile mücadele bahanesiyle verdiği zırhlı araçlarla Münbiç'e terörist ve ağır silah yığınağı yapıyor.

Suriye'nin kuzeybatısında terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki Münbiç ve Tel Rıfat'a Türk Silahlı Kuvvetleri'nin harekatı öncesinde örgütte büyük bir panik ve korku var.

Son günlerde PKK/YPG Münbiç'e terörist ve ağır silah yığınağı yapıyor. Bunu yaparken de ABD'nin PKK/YPG terör örgütüne sözde DEAŞ ile mücadele bahanesiyle verdiği zırhlı araçlar ve ağır silahlar kullanılıyor.

Silah ve terörist sevkiyatı

TRT'nin haberine göre; Münbiç bölgesine Rakka tarafından gönderilen çok sayıda ağır silah, Doçka, uçaksavar ve silah yüklü araçlar ve çok sayıda terörist, Münbiç bölgesine götürülürken görüntülendi.

Tapka-Münbiç yolunda bölgedeki siviller tarafından cep telefonu kamerası ile çekilen görüntüler arasında teröristlerin ABD'nin verdiği zırhlı araçların da aralarında bulunduğu çok sayıda araç eşliğinde üzerinde teröristlerin ve ağır silahların bulunduğu araçlarla Münbiç bölgesine giriş yaptığı görülüyor.

200 hain öldürüldü

ABD bu zırhlı araçları terör örgütü PKK/YPG'ye DEAŞ ile mücadele etsin diye hibe etmişti. Ancak ABD'nin verdiği bu zırhlı araçlar ve ağır silahlar Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı kullanılması amacıyla Münbiç bölgesine götürülüyor.

Özellikle son bir ay içerisinde Tel Rıfat ve Münbiç hattında Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonları ile 200'e yakın PKK/YPG'li terörist etkisiz hale getirildi. Son 3 günde 1500 PKK/YPG'li teröristin Rakka ve Deyrizor'daki örgüt kamplarından Münbiç bölgesine getirildiği belirtiliyor.

Isı güdümlü füzeler de var

ABD'nin verdiği ağır silahlar da son zamanlarda başta ısı güdümlü füzeler, roketler, havanlar da Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvenli hale getirdiği bölgelerde teröristler tarafından kullanılıyor. Terör örgütü PKK/YPG sözde kendisini korumak amacıyla ABD'nin verdiği zırhlı araçları ve ABD'nin verdiği ağır silahları Münbiç ve Tel Rıfat bölgesine taşımaya devam ediyor.

Kırmızı bültenle aranan terörist Necati Utku Kiraz etkisiz hale getirildi

 

Kırmızı listedeki terörist etkisiz hale getirildi

 

MSB: 2 terörist etkisiz hale getirildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )19 Temmuz 2022 09:43

    Asıl destek Yunana hava sahasında  Yunanistana olacak... ABd uçakları gün gelecek Türk uçakları ile karşıkarşıya  yunan hava sahasında çıkacak... İsrail uçakları abd uçakları yunan uçakları Türk uçaklarına karşı it dalaşı yapacak gibi gövde göserisi ile Türk hava sahasında karşımızda olacak... elimizdeki 4 nesil uçaklar düşmanların 5 nesil uçakları ile tartışmalı yunan hava sınır ihlalimiz olacak. o bakımdan 19 işgal edilen adalar acilen yunanca boşaltılmalı... Bu baskıları yaşayacak 10 yıl içinde.... yunan adalarımızdan defolup gitmeli. uluslar arası baskımız, açıklamamış, vb lobiler ile anlatılmalı şimdiden... yunan  abd+israil uçaklarımı karşımız çıkartacak

  • Şebabil19 Temmuz 2022 17:53

    Vay vay vay ileri görüş diye buna derim Sen dostumuz Abd nin düşmanımız pkk yı bu kadar semirtmesini görme hafife al Bize geleceği oku Allah akıl versin