E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD tarihinin en zengin kabinesi---

ABD tarihinin en zengin kabinesi

ABD tarihinin en zengin kabinesi
02 Aralık 2016 - 07:32 borsagundem.com

Müstakbel Başkan Trump’ın bakanlık koltuğu önerdiği milyarder ve milyonerler, Amerikan tarihinin en zengin kabinesini oluşturacak

ABD’de 20 Ocak’ta yemin ederek göreve başlamaya hazırlanan Donald Trump’ın, kendisi gibi zengin isimleri kabinesinde toplaması, Beyaz Saray’ın yeni dönemde daha ‘iş odaklı’ adımlar atacağı ihtimalini güçlendirdi. Trump’ın kabinesinde yer vermeye hazırlandığı isimler arasında 2 milyarderin yanı sıra çok sayıda milyoner de bulunuyor. ‘Emlak kralı’ lakaplı müstakbel başkanın Ticaret Bakanlığı’na aday gösterdiği Wilbur Ross’un servetinin 2.5 milyar doları bulduğu belirtiliyor. Trump’ın kabinesinde Hazine Bakanı olarak görmek istediği Steven Mnuchin de ABD’nin en zenginler listesinde yer alan milyarderler arasında. Eğitim Bakanlığı’na aday gösterilen Betsy DeVos’un ailesinin serveti de 5.1 milyar dolar civarında.

‘Deneyimsizler’

Trump’ın kabinede yer vermeyi planladığı zenginler, hükümet görevlerinde hiç rol almamış olmaları, yerel kamuoyunda tartışmaya yol açıyor. Bahsi geçen adayların, siyasetten çok siyasetçilerin kampanyalarını finanse etme deneyimleri bulunduğu yorumları yapılıyor. Pek çok yorumcu, Trump’ın seçim kampanyası sırasında verdiği sözleri tutmak için deneyimsiz isimlere kabinesinde yer verdiğini söylüyor.

Dışişlerinde Petraeus isyanı

Trump’ın kabinesinde dışişleri bakanlığı koltuğu için düşündüğü isimler arasında, emekli General David Petraeus’un da olması, bakanlıkta tepkiyle karşılanıyor. Pek çok diplomatın, Petraeus’un savaş bölgelerinde görevliyken Dışişleri çalışanlarına askerler kadar ‘saygı göstermediğini’ düşündüğü, bu nedenle de Trump’ın seçimine tepki gösterdikleri söyleniyor. Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) eski direktörlerinden olan Petraeus’un yanı sıra dışişleri için aday gösterilen diğer isimler, eski Massachusetts Valisi Mitt Romney ve eski New York Belediye Başkanı Rudy Giuliani. Yardımcıları, Trump’ın bu hafta sonuna kadar dışişleri bakanı olarak aday göstereceği ismi belirleyeceğini belirtiyor.

Sarah Palin geri dönmeye hazırlanıyor

2008’deki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi aday John McCain’in başkan yardımcılığına aday gösterdiği eski Alaska Valisi Sarah Palin’in, Trump’ın kabinesinde görev almaya hazırlandığı söyleniyor. Yerel basın, Trump’ın Gazi İşleri Bakanlığı için Palin’i düşündüğünü duyurdu. Palin, seçim kampanyası sırasında Trump’a en fazla destek veren siyasetçiler arasında yer almıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)