E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD tarihinin en kritik seçimi---

ABD tarihinin en kritik seçimi

ABD tarihinin en kritik seçimi
01 Kasım 2020 - 10:19 borsagundem.com

Amerika’da 3 Kasım başkanlık seçiminin yaşanan en kaotik seçim olması bekleniyor

3 Kasım Salı günü yapılacak başkanlık seçiminin yaşanan en kaotik seçim olması bekleniyor. Posta yoluyla ve erken kullanılan oyların sayımı gibi konularda yaşanacak tartışmalar, ülkedeki gergin durum da dikkate alındığında seçim sonrası için endişe yaratıyor. 

ABD’de esasen uzun zamandır var olan “posta yoluyla oy kullanma” yönteminin, salgın nedeniyle genişletilmesinin, bu oyların seçim sonuçlarının şekillenmesinde önemli rol oynaması bekleniyor. Posta yoluyla oy kullanma sürecinde, bazı eyaletlerin 3 Kasım gününe kadar oy sayım sürecine başlayamaması ve bazı eyaletlerin seçim gününden sonra da gelen onaylı oyları kabul edecek olması ise hem yeni tartışmaları doğurarak hem de seçim sonuçlarının gecikmesi ihtimalini beraberinde getirerek süreci daha da kaotik hale sokuyor.

TRUMP ARAYI KAPATIYOR

ABD’de Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ile Demokrat rakibi Joe Biden arasındaki başkanlık yarışı, tüm hızıyla devam ediyor. Ülkede ulusal bazda yapılan tüm önemli anketleri derleyen analiz sitesi Real Clear Politics’e göre, ulusal çaptaki anketlerde, Biden, Trump’ın yaklaşık 7,5 puan önünde görünüyor. Seçimin kaderini belirleyecek kritik eyaletlerin tamamında da Biden’ın yarışı önde götürdüğü ancak Trump’ın arayı yavaş yavaş kapadığı gözlemleniyor. Biden ile Trump arasında kritik eyaletlerin başında gelen Florida’da 2,1, Pensilvanya’da 4,9, Michigan’da 7,8, Wisconsin’de 7,6, Kuzey Carolina’da 1,8, Arizona’da ise 3,2 puan fark bulunuyor. Bununla birlikte anketlerin bu eyaletlerde 2016 seçimlerinde yanıldığını da söylemek gerekiyor.

HER EYALETTE FARKLI UYGULAMA

Postayla gönderilen oy pusulalarının üzerine vurulan posta damgası için son gün 3 Kasım olsa da hangi tarihe kadar gelen oyların kabul edileceği ya da oyların resmi sayım sürecine ne zaman başlanacağı konusunda her eyaletin farklı uygulaması bulunuyor. Seçimin kaderini belirleyecek kritik eyaletlerden Florida’da 3 Kasım’dan sonra seçim merkezlerine ulaşan ve posta yoluyla kullanılan oylar, kabul edilmeyecek.

Bir diğer kritik eyalet Pensilvanya’da ise ABD Yüksek Mahkemesi, 6 Kasım’a kadar seçim merkezlerine ulaşan oyların kabul edilmesine hükmetti. Postayla ulaşan oyların sayımına, seçim gününden önce başlanamayacak olan eyalette, sonuçların büyük ihtimalle gecikmesi bekleniyor. Seçim sonuçlarının kafa kafaya çıkması durumunda, Florida’nın 29, Pensilvanya’nın ise 20 Seçiciler Kurulu Delegesi, muhtemelen seçimlerin kaderini belirleyecek. Diğer kritik eyaletlerden Wisconsin ve Arizona’da, 3 Kasım’dan sonra ulaşan oy pusulaları kabul edilmezken; Kuzey Carolina 6 Kasım’a, Michigan’da ise 17 Kasım’a kadar ulaşan oy pusulaları geçerli sayacak.

ABD'de seçimlere 4 gün kaldı, Trump'ın hala şansı var

 

ABD'de 3 Kasım seçim süreci nasıl işleyecek?

 

Trump-Biden son kez kozlarını paylaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • öneri güleni02 Kasım 2020 14:38

    sanırım karizmatik ve yakışıklı trump başkan kazanacak.

  • aydın02 Kasım 2020 00:07

    TRUMP SEÇİLMESSİ DEMEK DOLARIN DUNYA PİYASASINDAN SİLİNMESİ DEMEK,MANİPLASYON ARACI OLUR,BASIYOR OYNUYOR,TRAMP ZAMNINDAKİ KADAR MANİPLASYON DUYMADIM,GUMUŞTE,PETROLDE BİT COİNDE VS

  • Haha01 Kasım 2020 16:01

    Trup kazanirsa en cik erdigan sevinecek, kadim dostu ya, secim zmani eyyy. Abd bittimi dostum trup hahaha

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU01 Kasım 2020 14:25

    Bana göre hiç kritik değil milleti galyana getiriyorlar.abd bunlar yönetmiyorlar ki.bunların hiç bir fonsiyonları yoktur sadece semboller.abd yi yahudi zengin sülaleleri yönetmektedirler.onlar ne derse o olmaktadır.