E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizABD tarafından gelen haberler volatiliteyi artırabilir---

ABD tarafından gelen haberler volatiliteyi artırabilir

ABD tarafından gelen haberler volatiliteyi artırabilir
11 Haziran 2019 - 09:07 borsagundem.com

Yurt dışından gelen olumlu etkinin yanında ABD – Türkiye ilişkileri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

"Piyasa Gündemi Fed’in faiz indirimine gideceğine yönelik fiyatlamalar ile küresel hisse piyasalarında toparlanma eğilimi devam ediyor. ABD’de bugün açıklanacak ÜFE ve yarınki TÜFE verileri Fed’e yönelik beklentiler ve fiyatlamalar üzerinde etkili olacaktır. TL varlıklarda da dün değer kazanımı devam ederken S-400 konusu ve ABD – Türkiye ilişkileri gündemdeki yerini ve önemini korumayı sürdürüyor. Fitch’in bugün Türkiye ve bankacılık sektörü konusunda bir web semineri düzenlemesi bekleniyor.

BIST-100 Güne başlangıç

Fed’in faiz indirimine gideceğine yönelik güç kazanan beklentiler geçen haftadan bu yana hisse piyasalarını desteklemeyi sürdürüyor. Dün BIST-100 Endeksi bir miktar satışlarla karşılaşsa da kur tarafında gün içinde yaşanan geri çekilme endekste de alımları beraberinde getirdi. BIST-100 günü %0,31’lik bir yükselişle 94.103 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bu sabah ABD vadelilerinde hafif alıcılı seyir devam ediyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,77 – 5,78 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,78’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne yataya yakın hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Endekste önemli direnç olarak izlediğimiz 90,500 seviyesinin geçen hafta geçilmesi olumlu bir teknik görünüm ortaya koyuyor. Küresel hisse piyasalarında devam eden olumlu görünümün sürmesi ve geçen hafta kapanışın gerçekleştiği 93.800 üzerinde seyrin korunmasına bağlı olarak yükselişlerin devamında 94.750 ve 200 günlük üssel ortalamaya denk gelen kabaca 96.050 seviyesi direnç olarak izlenebilir. Yurt dışından gelen olumlu etkinin yanında ABD – Türkiye ilişkileri gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Bu taraftaki haber akışlarının volatiliteyi artırabileceği ve endekste pozitif veya negatif bir ayrışmayı beraberinde getirebileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Olası kar satışlarında 92.000-92.500 aralığı ve 90.500 seviyesi güçlü destek seviyeleri olarak takip edilebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)