E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Taliban ile yüz yüze görüşecek---

ABD Taliban ile yüz yüze görüşecek

ABD Taliban ile yüz yüze görüşecek
09 Ekim 2021 - 03:37 borsagundem.com

Doha'da cumartesi ve pazar günü gerçekleşecek görüşmelerde masada Afganistan'dan güvenli geçisin sağlanması ve kaçırılan Amerikan vatandaşı Mark Frerichs'in serbest bırakılması ve Afganistan'a insani yardımlar olacak

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Afganistan'dan çekildikten sonra ilk kez Taliban yönetimiyle yüz yüze görüşecek. Görüşmeler Katar'ın başkenti Doha'da cumartesi ve pazar günü gerçekleşecek.

Reuters'ın iki üst düzey yönetim yetkilisine dayandırdığı habere göre, Amerikan heyetinde Dışişleri Bakanlığı ve istihbarat topluluğundan yetkililer bulunacak.

Görüşmede, Afganistan'dan güvenli geçisin sağlanması ve kaçırılan Amerikan vatandaşı Mark Frerichs'in serbest bırakılması olacak. Amerikan heyetinin bir diğer önceliği, Taliban'ın insani yardıma erişimi iyileştirmesi için baskı yapmak olacak.

Görüşmeye Taliban tarafından kabine üyelerinin katılması bekleniyor. Yetkililere göre görüşme Taliban'ı "tanımak ve meşru kabul etmek" anlamına gelmiyor.

ABD, meşruiyeti Taliban'ın eylemleriyle kazanması gerektiği konusunda net olduğunu belirtiyor.

İngiliz heyet, Afganistan'da Taliban'la görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZEKERİYE ZİRVETAKI09 Ekim 2021 22:39

    Genetik iki ülke bir araya gelmesinden doğal hiç bir şey varmı.ha taliban ha abd.ha pkk ha pkk, ha deaş vs.vs.hepsi aynı kişiler değil mi.

  • KASIM YANTIR09 Ekim 2021 22:33

    abd  afganistan da bizi talibanın kucağına atacak idi fakat hükümet geç de olsa uyandı burada da abd nin kirli oyunlarını bozdu.çünkü talibanı abd nin kurup yönettiği terör örgütü olduğu ve suan içlerindeki abd ajanlarının yönettiği söylenmektedir.yani afganistan küçük abd oldu.

  • www09 Ekim 2021 17:02

    Kıskandı bizi

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ09 Ekim 2021 11:03

    Tüm terör örgütlerini abd kurar silahlandırır donatır bunu herkes biliyor .zaten abd bir kurşun dahi atmadan bunlara ülkeyi teslim etti. Acabe neden yakında kokusu çıkar.aynen ülkemizi de pkk ve ypg teslim etmeye çalışmaktadır.bir araya gelmeleri kadar normal bir şey yok ki.

  • Türkoğlutúrk09 Ekim 2021 06:50

    Baba oğul birarqya geliyor.