E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarABD tahvilleri yükseliyor---

ABD tahvilleri yükseliyor

ABD tahvilleri yükseliyor
08 Temmuz 2013 - 14:23 borsagundem.com

ABD Hazine tahvilleri, faiz oranlarındaki artışın çok hızlı olacağı tahminleriyle 3 günün ilk yükselişini kaydediyor

ABD 10 yıllık tahvil faizlerini neredeyse son 2 yılın zirvesine taşıdığı rallinin çok hızlı olduğu söylentilerinin ardından 3 günün ilk yükselişini gerçekleştirdi.
ABD hazine tahvilleri, Daiwa SB Investments Ltd ve Altius Asset Management Pty Ltd. gibi firmaların tahvil faizlerinin yatırım araçları içerisinde daha yüksek bir değer sağladığı açıklamalarıyla da yükselişini hızlandırdı. Faizler 5 Temmuz'da ABD'de istihdamın beklenenden fazla yükseldiğini gösteren verilerle beraber Fed'in varlık alımlarını azaltacağı spekülasyonuyla hızlı bir yükseliş gerçekleştirdi. Goldman Sachs, 10 yıllık tahvil faizlerinin 2016 itibariyle yüzde 4'e ulaşacağı tahmininde bulundu. ABD Hazine Bakanlığı bu hafta 66 milyar dolar değerinde tahvil ve hisse satmayı planlıyor.
Paris'te bulunan BNP Paribas SA kıdemli sabit getiri stratejisti Patrick Jacq, "Cuma günü gördüğümüz yukarı yönlü baskılardan sonra tahvil faizlerinde bugün bir düzeltme olabilir. Baskı hâlâ yukarı yönlü. ABD ekonomisinin düzeldiğine dair veriler faiz oranlarını yükseltecektir" ifadelerini kullandı.
10 yıllık gösterge ABD tahvil faizleri 4 baz puan düşerek Londra saatiyle 10:13'te yüzde 2.70 oldu. Mayıs 2023 vadeli yüzde 1.75'lik tahvilin fiyatı 11/32 yükselerek 91 27/32 oldu. Faizler erken saatlerde yüzde 2.75'i görerek Ağustos 2011'den bu yana zirve seviyeyi gördü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)