E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvilleri yönünü yukarı çevirdi---

ABD tahvilleri yönünü yukarı çevirdi

ABD tahvilleri yönünü yukarı çevirdi
06 Kasım 2013 - 10:21 borsagundem.com

ABD hazine tahvilleri Fed yetkililerinin yaptıkları açıklamalarla beraber yönünü yukarı çevirdi

ABD hazine tahvilleri Fed yetkililerinin ABD ekonomisinin yeterince güçlü olmadığını açıklamasıyla dünün düşüşünü durdurdu ve yeniden yükselişe geçti.

Fed San Francisco Başkanı John Williams dün yaptığı bir konuşmada son zamanlardaki ekonomik büyümenin beklentilerinin altında kaldığını belirtti. Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker ise ABD ekonomisinin önümüzdeki yıl büyük ihtimalle yüzde 2 büyüyeceğini ve ekonomiye güç veren yeni bir kaynak olmayacağını belirtti. Williams ve Lacker bu yıl para politikasında oy kullanmıyor.

10 yıllık ABD gösterge tahvil faizleri 2 baz puan düşerek Londra saatiyle 07:12'de yüzde 2.65 oldu. Ağustos 2023 vadeli yüzde 2.5'lik tahvilin fiyatı 6/32 yükseldi ve 98 3/4 oldu.

Daiwa SB Investments Ltd. portföy yöneticisi Kei Katayama, "Ekonomi yavaş fakat istikrarlı büyüyor. Bir hızlanma beklemiyorum" yorumunu yaparak 10 yıllık tahvil faizlerinin yıl sonunda yüzde 2.25 ve yüzde 2.75 arasında değişeceğini dile getirdi.

ABD hazine tahvilleri hizmet sektörünün Ekim ayında beklenenden daha hızlı genişlediğini gösteren veriler üzerine düşüş yaşadı. 10 yıllık tahvil faizleri 7 baz puan yükseldi.

Bloomberg tarafından yarın açıklanacak resmi büyüme verileri öncesinde gerçekleştirilen ankete göre ABD ekonomisinin 3. çeyrekte yüzde 2 büyüdüğünün görülmesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)